Amendat cu 49 de cenți pentru o întârziere de două minute, un mecanic de locomotivă cere despăgubiri

Amendat cu 49 de cenți pentru o întârziere de două minute, un mecanic de locomotivă cere despăgubiri

Amendat cu 49 de cenți pentru întârzierea unui tren, un mecanic de locomotivă din Japonia și-a dat angajatorul în judecată.

Compania feroviară JR West l-a amendat pe bărbat după ce o neînțelegere la locul de muncă a cauzat, în iunie 2020, o întârziere de două minute.

Acum, mecanicul de locomotivă cere 19.407 de dolari despăgubiri pentru „chinul psihic” la care a fost supus.

Potrivit site-ului japonez de știri Soranews24, bărbatul a ajuns la peronul greșit când aștepta să preia ștafeta de la mecanicul anterior. În momentul în care și-a dat seama de greșeală, a ajuns la locul corect, însă schimbul de tură a dus la o întârziere de un minut la plecarea trenului și la o întârziere de un minut când a ajuns.

ADVERTISING

Mecanicul de locomotivă a refuzat să accepte amenda, spunând că întârzierea nu a cauzat nicio perturbare a orarului sau a pasagerilor, deoarece trenul era gol.

Însă compania spune că în timpul în care bărbatul a greșit peronul nu a lucrat, așa că l-a sancționat așa cum ar face-o în cazul întârzierii unui angajat sau al unei absențe nemotivate.

Sistemul feroviar din Japonia este cunoscut pentru punctualitate. În 2017, o companie feroviară și-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a plecat dintr-o stație cu 20 de secunde mai devreme.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇