Alin Mastan este noul șef al Jandarmeriei Române. La represiunea din 10 august, era şeful jandarmilor din Capitală

Alin Mastan este noul șef al Jandarmeriei Române. La represiunea din 10 august, era şeful jandarmilor din Capitală

Jandarmeria Română are un nou șef. Rezultatele la concursul pentru șefia Jandarmeriei au fost afișate miercuri seara.

Potrivit unor surse citate de G4Media, câștigător ar fi actualul inspector șef, colonelul Alin Mastan, care a condus instituția timp de 10 luni prin împuternicire.

În timpul represiunii din 10 august 2018, Mastan a fost şef al Jandarmeriei Bucureşti.

Rezultatele afișate pe site-ul Jandarmeriei nu arată și numele celor trei candidați înscriși, ci doar codul unic după care aceștia pot fi identificați.

ADVERTISING

După cum se poate observa, un singur candidat a fost admis, cel care a obținut nota 8,62, adică Alin Mastan, conform surselor citate anterior.

Un al doilea candidat a fost respins, având nota finală sub 8, iar al treilea nici nu s-a prezentat.

Candidatul care nu s-a prezentat la concurs ar fi Bogdan Enescu, fostul șef al instituției.

jandarmerie
Foto: Captură Jandarmeria Română

Potrivit CV-ului, Alin Mastan este inspector general al Jandarmeriei Române din luna octombrie 2020, însă prin împuternicire.

Anterior, din martie 2020 până în octombrie, el a fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGMB).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În perioada august 2018 - martie 2020, el a fost prim adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB). De altfel, el a și condus această direcție, timp de un an, din octombrie 2017.

Episodul 10 August

Pe 10 august 2018, colonelul Alin Mastan era sef al Jandarmeriei Bucureşti, dar se afla în concediu medical. Abia se operase la un picior, avea ghips, dar a ajuns în centrul de comandă din Piaţa Victoriei.

Mastan a fost înlocuit apoi, în scurt timp, de către maiorul Laurentiu Cazan, cel care a coordonat intervenţia jandarmilor pe 10 august.

ADVERTISING

Mastan a fost audiat de DIICOT în decembrie 2019, în legătură cu evenimentele din 10 august 2018.

Puteți citi integral CV-ul aici.

Amintim că în septembrie 2020 DNA a început urmărirea penală pentru Enescu, pentru uzurparea funcţiei dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

El, alături de alți foști șefi din Jandarmerie, ar fi încasat ilegal plata pentru ore suplimentare, fiind vorba despre aproape 80.000 de lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇