Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, şi foştii şefi Ionuţ Sindile şi Constantin Florea, urmăriţi penal de DNA

Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, şi foştii şefi Ionuţ Sindile şi Constantin Florea, urmăriţi penal de DNA

Şeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, şi foştii şefi, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile şi generalul Constantin Florea, sunt urmăriţi penal de DNA pentru uzurparea funcţiei dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Aceştia ar fi încasat ilegal plata pentru ore suplimentare, aproape 80.000 de lei.

Acuzațiile DNA

Potrivit DNA, colonelul Bogdan Enescu, la data faptelor și în prezent împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (10 acte materiale).

ADVERTISING

Generalul de brigadă Constantin Florea, la data faptelor împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezent inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (3 acte materiale).

Colonelul în rezervă Ionuț Cătălin Sindile, la data faptelor împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, fost comandant al Școlii de Aplicație pentru Ofițeri ai Jandarmeriei Române „Mihai Viteazul”, este urmărit peal pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (7 acte materiale).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Cei trei suspecți ar fi încasat, în cursul anului 2020, drepturi bănești în sumă totală de 79.852 lei reprezentând ore suplimentare, fără vreo justificare legală bazată pe vreo dipoziție a șefului ierarhic superior și fără vreun temei care să justifice caracterul operativ sau neprevăzut al activităților desfășurate”, arată DNA.

Enescu spune că nu-și dă demisia, Sindile s-a pensionat pe caz de boală

Ei au fost joi audiați la DNA. Enescu le-a spus jurnaliștilor că este nevinovat și că nu ia în calcul să îşi dea demisia.

ADVERTISING

„Am discutat cu domnul procuror de caz. Cercetările în caz continuă şi se va face lumină. Îmi doresc ca să se facă lumină în acest caz, pentru că nu este o situaţie benefică nici din punct de vedere personal, nici din punct de vedere instituţional.

Voi da tot concursul şi instituţia, şi eu personal ca să se facă lumină în acest caz. Nu am nicio intenţie de a ascunde adevărul sau de a ascunde alte situaţii care pot conduce la clarificarea acestui caz”, a precizat Enescu, la ieșirea de la DNA, potrivit Agerpres.

Cu privire la acuzaţiile că Jandarmeria ar fi fost folosită pe post de „taxi”, el a replicat că a fost un caz izolat.

La DNA a fost audiat și Ionuţ Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, personaj central în dosarul violențelor de la protestul din 10 august.

El a declarat că a fost audiat în calitate de suspect, discuţia cu procurorii fiind legată de încasarea unor sume de bani pentru sute ore suplimentare.

Cu câteva ore înainte, G4 Media anunța ca Sindile, în vârstă de 42 de ani a ieșit la pensie din motive de boală. Se pare ca fostul șef al Jandarmeriei Române are probleme la inimă.

Cum a fost umilit ministrul Vela de secretarul de stat Despescu. „Crime” în serie la MAI


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇