Alertă de poluare la New York din cauza unui nor uriaş de fum de la incendiile din vestul SUA (Galerie video)

Alertă de poluare la New York din cauza unui nor uriaş de fum de la incendiile din vestul SUA (Galerie video)

New York-ul şi mai multe regiuni din estul Statelor Unite şi Canadei erau marţi acoperite de o perdea cenuşie cu miros de fum provenit de la incendiile care afectează vestul Statelor Unite şi Canada.

Serviciile de protecţie a mediului din statul New York au emis pentru restul zilei o alertă privind calitatea aerului, procedură de rutină atunci când sunt aşteptate niveluri de concentrare a microparticulelor în suspensie mai mari de 35 de micrograme pe metru cub, informează AFP.

Potrivit unui specialist din cadrul acestor servicii, nu este un fenomen rar ca fumul provenit de la incendiile din vest să ajungă în regiunea newyorkeză, dar rămâne în general la o înălţime suficient de mare în atmosferă astfel încât să nu afecteze calitatatea aerului.

ADVERTISING

De data aceasta, norul de fum este mai jos decât de obicei.

Se preconizează ca fenomenul să dispară miercuri, odată cu sosirea aşteptată a unui front de aer rece în regiunea newyorkeză, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului meteorologic naţional american - National Weather Service.

Mai multe incendii devastează de câteva zile vestul Statelor Unite - în special regiunile California, Nevada şi Oregon, unde este localizat periculosul focar ''Bootleg Fire'' -, iar sezonul incendiilor este de abia la început.

ADVERTISING

În Canada, peste 2.000 de persoane au fost evacuate în ultimele zile în provincia Ontario, cea mai populată din ţară, şi peste 200 de incendii sunt active în această provincie şi în cea învecinată, Manitoba, potrivit datelor furnizate marţi de autorităţi.

West Coast Wildfire Smoke Makes Its Way to NYC; Air Quality Historically Low
NYC clouded with smoke from western US fires
Ominous haze overlooks NYC due to western wildfires

Citește mai multe despre valul de căldură care s-a abătut asupra SUA și Canada:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇