Alertă de poluare la New York din cauza unui nor uriaş de fum de la incendiile din vestul SUA (Galerie video)

Alertă de poluare la New York din cauza unui nor uriaş de fum de la incendiile din vestul SUA (Galerie video)

New York-ul şi mai multe regiuni din estul Statelor Unite şi Canadei erau marţi acoperite de o perdea cenuşie cu miros de fum provenit de la incendiile care afectează vestul Statelor Unite şi Canada.

Serviciile de protecţie a mediului din statul New York au emis pentru restul zilei o alertă privind calitatea aerului, procedură de rutină atunci când sunt aşteptate niveluri de concentrare a microparticulelor în suspensie mai mari de 35 de micrograme pe metru cub, informează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit unui specialist din cadrul acestor servicii, nu este un fenomen rar ca fumul provenit de la incendiile din vest să ajungă în regiunea newyorkeză, dar rămâne în general la o înălţime suficient de mare în atmosferă astfel încât să nu afecteze calitatatea aerului.

De data aceasta, norul de fum este mai jos decât de obicei.

Se preconizează ca fenomenul să dispară miercuri, odată cu sosirea aşteptată a unui front de aer rece în regiunea newyorkeză, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului meteorologic naţional american - National Weather Service.

Mai multe incendii devastează de câteva zile vestul Statelor Unite - în special regiunile California, Nevada şi Oregon, unde este localizat periculosul focar ''Bootleg Fire'' -, iar sezonul incendiilor este de abia la început.

În Canada, peste 2.000 de persoane au fost evacuate în ultimele zile în provincia Ontario, cea mai populată din ţară, şi peste 200 de incendii sunt active în această provincie şi în cea învecinată, Manitoba, potrivit datelor furnizate marţi de autorităţi.

Citește mai multe despre valul de căldură care s-a abătut asupra SUA și Canada:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!