Temperaturi record în Canada, unde e mai cald ca în Dubai

Temperaturi record în Canada, unde e mai cald ca în Dubai

Termometrele au arătat, duminică, în Lytton, Columbia Britanică, 46,1 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată la nivelul lunii iunie în Canada şi cea mai ridicată temperatură înregistrată în orice lună în ultimii 80 de ani în această ţară.

Și sâmbătă a fost o valoare record – 43,8 grade Celsius. De altfel, meteorologii au avertizat că duminică și luni va fi și mai cald!

Cea mai mare parte din Columbia Britanică şi Alberta şi porţiuni din Yukon şi Teritoriile de Nord-Vest sunt afectate de un val de căldură, care i-a luat prin surprindere şi pe meteorologi.

ADVERTISING

“Este mai cald în unele părţi din vestul Canadei decât în Dubai. Nu pare a fi ceva canadian”, a spus climatologul David Phillips pentru CTV News.

Situaţia este înrăutăţită de faptul că nivelul precipitaţiilor din acest sezon a fost mai scăzut decât de obicei în Canada.

În unele regiuni din Columbia Britanică au fost înregistrate pentru prima dată în istorie temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Valori record şi în Greater Victoria:

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada a fost atinsă în iulie 1937, când mercurul din termometre a urcat la 45 de grade Celsius în Yellow Grass şi Midale, potrivit CFJC Today. În Columbia Britanică recordul actual este de 44,4 grade Celsius, atins în Lytton în 1941.

ADVERTISING

Meteorologii se aşteaptă ca zilele următoare să fie atinse noi valori record.

C.S.

Vezi şi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇