Zeci de oameni s-au grăbit, luni dimineață, să fie vaccinați antiCOVID. La câteva centre din Capitală e deja aglomerație, iar doritorii s-au enervat pentru că nu primesc mai repede serul.
La Institutul Marius Nasta și la Spitalul Alexandru Obregia din București este mare zarvă. În condițiile în care platforma de vaccinare a picat, medicii trebuie să introducă manual datele pacienților. Acest lucru a creat întârzieri.
De asemenea, este mare aglomerație, întrucât persoanele programate la vaccin au venit mult mai devreme decât trebuia. Deși centrele de vaccinare se deschid la ora 08:00, multe persoane erau în fața unităților medicale încă de la 07:30, conform Digi24.
La „Marius Nasta” sunt patru centre de vaccinare, iar luni sunt programate 300 de persoane pentru imunizare. La Obregia sunt așteptați 360 de oameni.
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că toate datele vor fi introduse în sistem, indiferent că se va sta peste program.
”Vom introduce datele chiar dacă vom sta și peste program. Important este ca persoana care vine la vaccinare să beneficieze de anamneza corectă, de vaccin și supraveghere”, a spus Mahler, conform sursei citate.
Citește mai multe despre etapa a II-a de vaccinare:
- Azi sosesc în România încă 87.750 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech
- Programarea profesorilor pentru vaccinarea anti-Covid: Ministerul Educației anunță ce angajați vor avea prioritate
- În ultimele 24 de ore, 8.095 persoane au fost vaccinate, dintre care 875 cu rapel – Câte reacții adverse au fost înregistrate
- Programare vaccin anti-Covid în Constanța: Dintr-o eroare, oamenii au fost trimiși la o adresă greșită
- N-ai prins loc la vaccinarea anti-Covid? Soluția ar fi trecerea pe o listă de așteptare, spune medicul Valeriu Gheorghiță
- Pacienții cu boli cronice vor putea fi programați pentru vaccinare de orice medic care îi are în grijă, nu doar de cel de familie
- Medicul Virgil Musta arată care sunt avantajele şi dezavantajele vaccinării împotriva COVID-19
- Vaccinurile antiCOVID modifică ADN-ul? Cum răspunde Ministerul Sănătății
- STS anunţă că peste 200.000 de persoane din etapa a doua s-au programat pentru vaccinare antiCOVID
- Premierul Cîţu spune că programările la vaccinare merg bine. Peste 50% dintre cei programaţi în Etapa a ll-a au peste 65 de ani – statistică STS