Aglomerație la două centre de vaccinare din Capitală, după ce a picat platforma de programări: Datele trebuie introduse manual de medici

Aglomerație la două centre de vaccinare din Capitală, după ce a picat platforma de programări: Datele trebuie introduse manual de medici

Zeci de oameni s-au grăbit, luni dimineață, să fie vaccinați antiCOVID. La câteva centre din Capitală e deja aglomerație, iar doritorii s-au enervat pentru că nu primesc mai repede serul.

La Institutul Marius Nasta și la Spitalul Alexandru Obregia din București este mare zarvă. În condițiile în care platforma de vaccinare a picat, medicii trebuie să introducă manual datele pacienților. Acest lucru a creat întârzieri.

De asemenea, este mare aglomerație, întrucât persoanele programate la vaccin au venit mult mai devreme decât trebuia. Deși centrele de vaccinare se deschid la ora 08:00, multe persoane erau în fața unităților medicale încă de la 07:30, conform Digi24.

ADVERTISING

La "Marius Nasta" sunt patru centre de vaccinare, iar luni sunt programate 300 de persoane pentru imunizare. La Obregia sunt așteptați 360 de oameni.

aglomerație Marius Nasta
Oamenii așteaptă la coadă să fie vaccinați, la Institutul Marius Nasta din Capitală
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că toate datele vor fi introduse în sistem, indiferent că se va sta peste program.

”Vom introduce datele chiar dacă vom sta și peste program. Important este ca persoana care vine la vaccinare să beneficieze de anamneza corectă, de vaccin și supraveghere”, a spus Mahler, conform sursei citate.

vaccin marius nasta
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai multe despre etapa a II-a de vaccinare:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇