Agenţia de Salvare a Vieţii pe Mare va fi desfiinţată. Se fac controale şi la alte instituţii din domeniul naval

Agenţia de Salvare a Vieţii pe Mare va fi desfiinţată. Se fac controale şi la alte instituţii din domeniul naval

Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare va fi desfiinţată, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, afirmând că a primit un acord în acest sens de la premierul Florin Cîţu.

Atribuţiile acesteia vor fi preluate de IGSU, a spus Drulă.

”Am un anunţ de făcut, această Agenţie va fi desfiinţată. Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul.

Atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU pentru că, de fapt, nici nu îşi avea neapărat rostul, iar prin felul în care au reacţionat, în fine, e un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competenţă grave, vom desfiinţa această Agenţie”, a declarat Cătălin Drulă.

ADVERTISING

Ministrul Transporturilor a mai precizat că a trimis corpul de control şi la alte instituţii din domeniul naval.

”În ceea ce priveşte celelalte instituţii din domeniul naval, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, Porturile Galaţi, Autoritatea Navală Română, am trimis şi acolo corpul de control pentru că sunt, la fel, suspiciuni.

Acolo am luat deja măsuri de schimbare a conducerilor, am adus profesionişti, la fel ca şi la Portul Constanţa în Consiliile de Administraţie.

De altfel e un poces amplu de numire a profesioniştilor de organizare de proceduri pentru mandate stabile pe patru ani ca să nu mai stea la mâna politicului. Face parte din efortul de profesionalizare pe care îl facem”, a mai declarat Cătălin Drulă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de constituirea unui grup organizat, abuz în serviciu şi luare de mită.

Ulterior acesta a fost revocat din funcție.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇