Acord în Consiliul European privind folosirea testelor rapide antigen și recunoașterea rezultatelor

Acord în Consiliul European privind folosirea testelor rapide antigen și recunoașterea rezultatelor

Statele membre au convenit astăzi în unanimitate, printr-o procedură scrisă, o recomandare a Consiliului de stabilire a unui cadru comun pentru utilizarea testelor rapide antigen și recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE, anunță un comunicat.

Recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuată de organisme sanitare certificate este esențială pentru a facilita mișcarea transfrontalieră, urmărirea și tratamentul transfrontalier al contactelor.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Componentele cheie ale acestei recomandări includ:

  • validarea și recunoașterea reciprocă a testelor rapide antigen și a testelor RT-PCR între statele membre,
  • partajarea unui set standardizat de date, printr-o platformă digitală,
  • dezvoltarea unei liste comune de teste rapide antigen,
  • prioritizarea situațiilor pentru utilizarea unor astfel de teste (de exemplu, contactele cazurilor confirmate, grupurile de focare) și altele.

Recomandarea include, de asemenea, prevederi viitoare pentru a aborda provocările pandemiei în evoluție: lista comună a testelor rapide antigen ar trebui să fie suficient de flexibilă pentru adăugarea sau eliminarea acelor teste a căror eficacitate este afectată de mutațiile COVID-19.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖