90% din posturile de la Poliţia Animalelor au fost ocupate, anunță ministrul Bode

90% din posturile de la Poliţia Animalelor au fost ocupate, anunță ministrul Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că aproape 90% dintre posturile din cadrul Poliţiei Animalelor au fost ocupate. Unele în urma organizării unor concursuri, altele prin transferuri din alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Publicitate

”Sunt undeva la aproximativ 500 de locuri, pentru jumătate dintre acestea au fost organizate concursuri şi, din datele pe care le reţin, au fost ocupate, din 260-270 în jur de 220 de posturi în urma acestor concursuri, iar celelalte două sute şi ceva de poziţii au fost ocupate prin transfer de la celelalte structuri ale MAI”, a declarat ministrul, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă la Sălaj, întrebat fiind despre stadiul în care se află Poliţia Animalelor.  

Publicitate

Noi vrem ca această structură să fie funcţională cât mai repede cu putinţă, de aceea aproape 90% din poziţiile pentru care noi am organizat concurs au fost ocupate şi ea va fi funcţională la nivelul fiecărui inspectorat judeţean şi la nivel naţional.

Lucian Bode
Marcel Vela a anunțat înființarea Poliției Animalelor, flancat de Șuier și Max. Iată cum va funcționa

Astfel, potrivit datelor prezentate de ministru, în cadrul Poliţiei Animalelor au fost scoase la concurs 264 de funcţii, fiind ocupate 220 de posturi, astfel:

  • 59 de funcţii de către medici veterinari,
  • 32 de către ofiţeri de poliţie,
  • 129 de funcţii ocupate de către agenţi de poliţie.

Pentru celelalte 44 de funcţii vacante vor fi organizate de asemenea concursuri, a precizat Bode, menţionând că aceste concursuri vor fi organizate în cursul lunii martie.  

S-a înfiinţat Poliţia Animalelor, anunță Vela. Iată cum va funcționa

Conform ministrului, la nivel central a fost înfiinţată Direcţia pentru protecţia animalelor care are 16 funcţii, în timp ce serviciul de profil organizat la nivelul Poliţiei Municipiului Bucureşti are 21 de funcţii.  

Ministrul a explicat că există 10 cadre care se vor ocupa de Poliţia Animalelor la nivelul fiecărui inspectorat judeţean şi că şi-a propus ca Poliţia Animalelor să îşi desfăşoare activitatea ”cât mai repede cu putinţă”. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇