50 de pagini de documente clasificate din domeniul Apărării au fost găsite pe o stradă din Anglia

50 de pagini de documente clasificate din domeniul Apărării au fost găsite pe o stradă din Anglia

Vreo 50 de pagini de documente clasificate, inclusiv despre incursiunea vasului de război britanic lângă Crimeea, au fost găsite pe o stradă din sudul Angliei.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul Apărării, care a lansat o anchetă referitoare la aceste documente ”sensibile”, care zăceau în spatele unei staţii de autobuz, potrivit BBC.

”Ministerul Apărării a fost informat (...) cu privire la un incident în care documente sensibile referitoare la apărare au fost găsite de către un cetăţean”, a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului, precizând că această pierdere a fost semnalată de către un angajat, relatează AFP.

ADVERTISING

”Ministerul ia securitatea informaţiilor extrem de în serios, iar o anchetă a fost deschisă”, anunţă el.

Potrivit BBC, aceste docmente - clasificate -, în total aproximativ 50 de pagini, inclusiv corespondenţă şi prezentări în PowerPoint - au fost găsite marţi dimineaţa, în spatele unei staţii de autobuz, în Kent, în sudul Angliei.

Unele documente evocă o prezenţă britanică în Afganistan, după retragerea forţelor internaţionale.

Altele privesc o posibilă reacţie a Rusiei faţă de trecerea, miercuri, a unei nave Royal Navy, HMS Defender, în Marea Neagră, pe lângă peninsula Crimeea, anxată de Rusia în 2014.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Armata rusă a anunţat că a tras focuri de avertisment împotriva distrugătorului britanic. Guvernul britanic a dezminţit însă acest lucru şi a evocat ”exerciţii de tir” ruseşti şi ”o trecere nevinovată prin apele teritoriale ucrainene”.

Potrivit acestor documente, Guvernul a luat în calcul o eventuală reacţie agresivă a Rusiei.

”Aşa cum publicul se poate aştepta, Ministerul Apărării planifică cu precauţie”, ceea ce ”include o analiză a tuturor factorilor potenţiali care afectează decizii operaţionale”, subliniază purtătorul de cuvânt, referindu-se la HMS Defender.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇