Rusia spune că a deschis focul în direcţia unui vas britanic din Marea Neagră, dar Londra dezminte UPDATE

Rusia spune că a deschis focul în direcţia unui vas britanic din Marea Neagră, dar Londra dezminte <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Moscova a anunțat miercuri că un avion de luptă al Rusiei și nave rusești au tras focuri de avertisment asupra unei nave de război britanice, însă informația a fost dezmințită de partea britanică.

Armata rusă susține că vasul a încălcat frontierele Rusiei în Marea Neagră, lângă Crimeea anexată.

Avionul de atac Su-24 al Marinei Ruse a efectuat atacul aerian în fața distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale Britanice pentru a-l opri să facă și alte manevre, a transmis Ministerul Apărării, citat de The Moscow Times.

ADVERTISING

Rușii au mai precizat că nava britanică ”nu a răspuns focurilor de avertisment”.

Senatorul rus Serghei Tsekov a calificat mișcările navei de război drept o ”încălcare flagrantă a normelor internaționale”.

RIA Novosti a precizat că Ministerul Apărării din Rusia a convocat atașatul militar britanic în urma incidentului.

Marea Britanie contrazice Rusia

Oficialii ruși au fost însă contraziși de Ministerul britanic al Apărării, care a negat că ar fi fost trase focuri de avertisment către HMS Defender. Ministerul britanic a mai precizat că nava Marinei Regale se afla în trecere prin apele teritoriale ale Ucrainei, în acord cu legislația internațională.

ADVERTISING

”Credem că rușii făceau un exercițiu în Marea Neagră și au informat în avans comunitatea maritimă. Nu au fost trase focuri directe către HMS Defender și nu confirmăm afirmația că au fost lansate bombe în calea navei”, se arată în mesajul Ministerului Apărării din Marea Britanie.

La începutul lunii iunie, Marina Regală Britanică preciza că HMS Defender a părăsit un grup de nave din Mediterană ”pentru a duce la bun sfârșit mai multe misiuni în Marea Neagră”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇