20 de oameni au fost uciși de trăsnet într-un stat din India

20 de oameni au fost uciși de trăsnet într-un stat din India

20 de persoane au fost ucise de trăsnet în opt districte din statul Bihar, din estul Indiei, în doar 24 de ore.

Ministrul-şef din Bihar, Nitish Kumar, a anunţat o despăgubire în valoare de 5.008 dolari pentru familiile fiecăruia dintre cei decedaţi și le-a cerut oamenilor să urmeze sfaturile autorităţii de gestionare a dezastrelor din stat, relatează BBC.

Mai multe furtuni cu fulgere au fost prognozate în părţile de nord ale statului Bihar pentru miercuri şi joi.

Ministrul-şef a organizat o întâlnire săptămâna trecută şi le-a cerut oficialilor să instaleze paratrăsnet în toate clădirile guvernamentale, inclusiv în şcoli şi spitale, a relatat cotidianul The Times of India.

ADVERTISING

Poziţia geografică a statului Bihar îl face deosebit de vulnerabil la producerea de fulgere în timpul ploilor musonice, se arată în raport.

Sute de oameni mor în India în fiecare an din cauza trăsnetelor din timpul ploilor musonice. Unul dintre motivele invocate pentru numărul mare de decese este numărul mare de persoane care lucrează în spaţii deschise în India, în comparaţie cu alte părţi ale lumii, ceea ce le face mai vulnerabile.

În luna februarie a acestui an, BBC a relatat că numărul loviturilor de trăsnet în India a crescut brusc în ultimii ani. Datele din satelit adunate de Institutul Indian de Meteorologie Tropicală arată că acestea au crescut rapid între 1995 şi 2014.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

India a înregistrat peste 18 milioane de trăsnete între aprilie 2020 şi martie 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇