15 marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea. UPDATE MAE infirmă că printre ei sunt și români

15 marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea. <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span> MAE infirmă că printre ei sunt și români

Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea de la bordul unei nave sub pavilion maltez.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat vineri pentru News.ro, că piraţii au atacat marţi, nava Davide P.,  pavilion Malta, în Golful Guineea şi au răpit 15 marinari.

El a spus că la bordul navei se aflau 21 de persoane, români, ucraineni şi filipinezi.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că a convocat de urgență o celulă de criză

UPDATE 19:55 - Spre seara, MAE a anunțat că informațiile lui Mihalcioiu nu sunt corecte și la bord nu se aflau români.

”Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri.

Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane”, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇