Victor Vescu, student Oxford și absolvent Laude-Reut, câștigător al premiului Ligii Studenților Români din Străinătate pentru Excelență Academică

Victor Vescu, student Oxford și absolvent Laude-Reut, câștigător al premiului Ligii Studenților Români din Străinătate pentru Excelență Academică

La cea de-a douăsprezecea ediție a Galei Ligii Studenților Români din Străinătate, desfășurată în 28 martie 2021 și intitulată „De la viziunea la acțiune”, printre câștigătorii concursului “Premiile LSRS pentru Excelență Academică”, la categoria studii de licență în Europa, s-a aflat Victor Vescu, absolvent Laude-Reut 2018 și student la Oxford, specializarea Științele Pământului.

Juriul concursului a fost cucerit de implicarea lui Victor în activitățile de voluntariat desfășurate în 2019 în China și Kenya, în favoarea unor comunități defavorizate și de refugiați, precum și participarea la un program de săpături paleontologice în Țara Hațegului. Victor și-a primit premiul zâmbitor și mulțumit, într-un cadru acum familiar și preferat, de la Oxford.

Premiu-Victor-Vescu
Foto: Complexul Educațional Laude-Reut

Student în cadrul Universității Oxford, Victor Vescu cercetează Științele Pământului, iar în 2018 a fost singurul student din Uniunea Europeană admis la acest program de studiu.

ADVERTISING

Interesul lui Victor pentru acest domeniu s-a văzut încă din perioada liceului când, la 16 ani, a câștigat aur absolut la ediția a ediția a XIV-a a Olimpiadei Internaționale de Geografie, în anul 2017, performanță care a urmat obținerii medalie de argint la a II-a ediție a Balcaniadei de Geografie, desfășurată în perioada 24-30 iunie 2016/Radalj, Serbia. 

În vara anului 2019, a participat la două programe de voluntariat: unul în Guiyang, China, unde a organizat o școală de vară pentru un grup de copii de 10-14 ani din zone dezavantajate, iar celălalt în Kenya, unde a contribuit la un ONG dedicat dezvoltării sustenabile a unor comunități de refugiați. Tot în acea vară, a făcut parte dintr-un proiect de săpături paleontologice în Țara Hategului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru Victor, planurile de viitor cuprind un program de doctorat la Oxford sau la o universitate din Statele Unite, iar apoi își dorește să profeseze în calitate de cercetător în științe planetare la o agenție spațială.

Filmul integral al Galei Ligii Studenților Români din Străinătate poate fi urmărit aici https://www.youtube.com/watch?v=zqIb_oJMUSY

Gala LSRS 2021 - De la viziune la acțiune