Universitățile din Franța îi cer lui Cîmpeanu să demisioneze „din prudență" din fruntea Agenției Francofoniei

Universitățile din Franța îi cer lui Cîmpeanu să demisioneze „din prudență" din fruntea Agenției Francofoniei

Ecourile acuzațiilor de plagiat care îl vizează pe fostul ministru al Educației au ajuns și în Franța. Instituțiile de învățământ superior franceze îl invită pe Sorin Cîmpeanu să opteze pentru prudență, prin retragerea de la conducerea Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

„Universitățile din Franța nu pretind că vorbesc în locul dreptății și nu se pot alătura campaniei critice care se desfășoară pe rețelele de socializare și solicită ca acuzațiile aduse lui Sorin Cîmpeanu să fie analizate în lumina valorilor și regulilor etice în care comunitatea academică internațională se recunoaște și se adună. Ca atare, președintele AUF este chemat să-și asume responsabilitățile pentru a menține buna funcționare a agenției pe durata procedurii”, se arată într-un comunicat transmis de Universitățile Franței și citat de Press Hub.

ADVERTISING

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației în 29 septembrie, după ce PressOne a scris că a plagiat într-un curs universitar. El este acuzat că în anul 2006 și-a însușit, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în anul 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

„Numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care am descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă", a scris PressOne.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sorin Cîmpeanu, pe atunci rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV), a fost ales în 2017 în funcția de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei.

Agenția Universitară a Francofoniei reunește peste 1.000 de instituții de învățământ superior și de cercetare din peste 100 de țări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇