Universitatea Bucureşti: Șefa Catedrei de Suedeză a fost demisă, pentru că amenința și umilea studenții

Universitatea Bucureşti: Șefa Catedrei de Suedeză a fost demisă, pentru că amenința și umilea studenții

Șefa Catedrei de Suedeză, de la Facultatea de Limbi Străine, Universitatea București, a fost demisă după ce studenții au acuzat-o de comportament agresiv.

Aceștia au reclamat că profesoara Carmen Gabriela Vioreanu îi amenința, umilea și jignea de mai mulți ani, informează Știrile TVR.

Mai mult, studenții au spus că au avut nevoie să meargă la psiholog și au făcut tratament, iar alții au renunțat la studii, de frică.

În urmă cu câteva săptămâni, Conducerea Facultății de Limbi Străine a anunțat o anchetă internă, iar joi Universitatea București a precizat că profesoara a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale, ale Codului Muncii, precum și ale Contractului individual de muncă.

ADVERTISING

"Ca urmare a investigațiilor Comisiei de disciplină, care a analizat sesizările primite de la mai mulți studenți și mărturiile studenților din cadrul audierilor, precum și documentele depuse de doamna Carmen Gabriela Vioreanu care a fost , la rândul ei, audiată și a asistat la declarațiile studenților, rezultă că doamna conferențiar universitar a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum și ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universității din București și ale Cartei Universității din București”, a transmis Universitatea București.

ADVERTISING

În urma acestor concluzii, rectorul Universității a decis concedierea disciplinară a profesoarei Carmen Gabriela Vioreanu.

”Prin urmare, la propunerea Comisiei de analiză disciplinară și cu aprobarea Consiliului de Administrație, rectorul Universității din București, prof. univ. Marian Preda, a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu, încadrată în funcția de conferențiar universitar la Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine", a subliniat Universitatea.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇