Un profesor din Piatra Neamț este cercetat disciplinar după ce i-a cerut poze nud unei eleve. Directoarea adjunctă a fost demisă

Un profesor din Piatra Neamț este cercetat disciplinar după ce i-a cerut poze nud unei eleve. Directoarea adjunctă a fost demisă

Un profesor de matematică de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Piatra Neamţ este acuzat că a hărţuit o elevă de la seral, căreia i-a cerut poze nud. Profesorul este acum anchetat, iar directoarea adjunctă a fost demisă.

Eleva a reclamat incidentul directoarei adjuncte care nu a luat măsuri şi a acuzat eleva că s-a înscris la un profil care nu ar fi potrivit pentru ea.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este cel care a anunţat că profesorul este cercetat disciplinar, iar directoarea adjunctă a fost demisă.

ADVERTISING

Cazul a fost dezvăluit de Rise Project.

Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-ar fi scris profesorul elevei.   

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris domnul profesor într-o zi din ultimul...

Posted by RISE Project on Monday, January 18, 2021

Eleva a reclamat incidentul directoarei adjuncte, care a considerat că nu este problema şcolii, întrucât hărţuirea nu a avut loc în incinta şcolii, iar eleva este majoră.   

ADVERTISING

În plus, directoarea adjunctă a acuzat eleva că şi-a ales o clasă nepotrivită, respectiv profil de mecanică.   

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seară, la Digi 24, că directorul adjunct a fost demis, iar profesorul este cercetat disciplinar. 

  ”I-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte începând de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Zachman - care  nu a considerat că este o problemă suficient de gravă – nu mai este director adjunct. În acelaşi timp, cercetarea disciplinară continuă şi se vor lua măsuri pe care le vom  urmări îndeaproape. Repet: toleranţă zero pentru astfel de  situaţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇