Teste anti-drog în școli. Ministrul de Interne anunță ce planuri are pentru combaterea consumului în rândul elevilor

Teste anti-drog în școli. Ministrul de Interne anunță ce planuri are pentru combaterea consumului în rândul elevilor

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunțat luni că a pus la punct un program prin care să fie combătut consumul de droguri în rândul elevilor.

Șeful MAI a spus că inițial voia să prezinte acest program cu ocazia începerii noului an școlar, dar a decis să includă măsura într-un plan uriaș de reorganizare a întregului minister și a instituțiilor din subordine, pe care l-a prezentat odată cu raportul Corpului de Control în ceea ce privește erorile care au permis să se întâmple tragedia de la 2 Mai.

ADVERTISING

„Un subiect care era în pregătire și urma să-l anunțăm în debutul anului școlar dar nu are rost să mai așteptăm: măsuri de prevenire a consumului de droguri în școli. Există acest plan, am convocat deja o întâlnire cu ministerele Educației, Sănătății, Dezvoltării, Muncă și Departamentul Românilor de Pretutindeni, voi participa personal.

Intenționăm să constituim grupuri de acțiune la nivelul fiecărei unități de învățământ, formate din reprezentanți ai MAI, ai unității de învățământ, precum și ai asociațiilor de elevi și părinți”, a spus Predoiu.

ADVERTISING

El a adăugat că o altă măsură ce se dorește introdusă este testarea anti-drog a elevilor.

„Și analiza posibilității testării anti-drog a elevilor de către personal medical calificat ce deservește unitatea de învățământ, în situația în care elevul manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinților”, a mai dezvăluit ministrul.

Întrebat ce se întâmplă dacă nu sunt cadre medicale sau părinții refuză, Predoiu a spus că scopul grupului de lucru pe care îl inițiază este să găsească soluții la toate problemele întâlnite.

ADVERTISING

„Uitați de ce lansez această dezbatere. Nu pretind că am răspunsuri la toate întrebările. Ba chiar pot să spun că am mai multe întrebări câteodată decât răspunsuri, pentru că și eu am propriile nelămuriri cu privire la un subiect cum este acesta, pentru că trebuie să ții cont și de familie, și de copil, de interesul public, șamd. Dar e o întrebare la care, în dezbatere publică, o să se dea un răspuns. Societatea trebuie să dea un răspuns. Nu e vorba aici de o intervenție pompieristică, trebuie să fim parte toți la acest proces”, a conchis Predoiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇