Trafic de droguri în liceele din București: Directoarea Colegiului I.L. Caragiale spune că i-a informat pe părinți, dar a fost amenințată

Trafic de droguri în liceele din București: Directoarea Colegiului I.L. Caragiale spune că i-a informat pe părinți, dar a fost amenințată

Apar noi detalii cutremurătoare în dosarul privind traficul de droguri în mai multe licee din București.

Directoarea Colegiului Național ”I.L Caragiale” din București, una dintre instituțiile vizate de ancheta DIICOT, a declarat că i-a informat pe părinți despre consumul de droguri.

Doar că aceștia au avut reacții violente și au amenințat-o că o vor da în judecată.

”Nu numai că avem cunoștință, am și transmis și părinților. Am transmis peste tot. Realitatea este că a crescut îngrijorător consumul de substanțe interzise în școli, în toate școlile.

ADVERTISING

Eu i-am informat pe părinți, atunci când am știut. Părinții sunt cei care, cel puțin din experiența mea, au reacții violente și agresive la adresa mea, pentru că cer dovezi. Părinții vin când sunt chemați la școală și îmi spun: vă dau în judecată! Ce aveți cu copilul meu? Eu vreau dovada”, a afirmat Andreia Bodea, la Euronews România.

Mai mult, aceasta spune că a alertat și Poliția, dar lucrurile au rămas la fel.

”Noi nu avem voie când avem o suspiciune să-i căutăm în ghiozdane, exclus să-i percheziționăm. Nici nu poate fi vorba. Am chemat Poliția, am chemat Salvarea și lucrurile au rămas tot așa. Nu am sesizat DIICOT-ul ca atare. Am sesizat Poliția”, a mai precizat directoarea Colegiului I.L Caragiale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Profesoara a atras atenția că „disciplina în școli este zero”, în condițiile în care conducerea instituției de învățământ nu poate dispune măsuri împotriva elevilor care consumă substanțe interzise, deoarece ”învățământul este obligatoriu de 12 ani”.

Șapte persoane au fost reţinute, iar față de alte trei persoane s-a dispus deja control judiciar, în dosarul privind traficul de droguri în mai multe licee din București.

Printre cei vizați de DIICOT se află și copii ai unor funcționari din instituții ale statului. Unul este fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, altul al unui specialist de la Direcția Națională Anticorupție.

ADVERTISING

Piaţa de desfacere a traficanților ar fi fost opt licee din Bucureşti, unde învăţau elevi cu părinţi înstăriţi, printre care Goethe, I.L.Caragiale, Jean Monnet, Liceul Teoretic Bulgar ”Hristo Botev” și Liceul Teoretic ”Traian”.

În liceele Hristo Botev, Traian şi Goethe, marfa clandestină se vindea pe hol, spun anchetatorii citați de Observator News. Gramul de cocaină costa 400-500 de lei, iar canabisul 50 de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇