Trafic de droguri în liceele din București: Cu cât se vindea gramul de cocaină și ce spun elevii anchetați

Trafic de droguri în liceele din București: Cu cât se vindea gramul de cocaină și ce spun elevii anchetați

Șapte persoane anchetate în dosarul privind traficul de droguri în mai multe licee din București au fost reținute, iar față de alte trei persoane s-a dispus deja control judiciar.

Cel puţin 20 de traficanţi de droguri au fost audiați luni de procurori, fiind acuzaţi de DIICOT că vindeau droguri în liceele din Bucureşti.

Printre cei vizați de DIICOT se află și copii ai unor funcționari din instituții ale statului. Unul este fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, altul al unui specialist de la Direcția Națională Anticorupție.

ADVERTISING

Într-o discuție cu un reporter Digi24, unul dintre cei anchetați susține că nu face trafic, dar recunoaște că există droguri la petrecerile colegilor de liceu.

Reporter: Nu este nimeni suspectat din cercul respectiv că făcea trafic de droguri?
Elev: Suntem toți suspectați, doamnă, dar vi se pare trafic de droguri că ne vedem și noi seara și fumăm un joint? Aiurea!
Reporter: Te referi la iarbă?
Elev: La marijuana, da. Dar fumăm d-ăla legal. (…) Păi și ăsta se numește trafic? Se numește consum. (…)
Reporter: Luați tot de la alți elevi sau…?
Elev: Nu. La petrecere mai întâlnim și noi pe cineva, ne mai dă ceva (…) Nu avem un dealer sau să mergem noi să cumpărăm și nici nu dăm bani pe ea. Ne mai dă lumea la petreceri așa. (…)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Piaţa de desfacere a traficanților ar fi fost opt licee din Bucureşti, unde învăţau elevi cu părinţi înstăriţi, printre care Goethe, I.L.Caragiale, Jean Monnet, Liceul Teoretic Bulgar ”Hristo Botev” și Liceul Teoretic ”Traian”.

În liceele Hristo Botev, Traian şi Goethe, marfa clandestină se vindea pe hol, spun anchetatorii citați de Observator News.

Gramul de cocaină costa 400-500 de lei, iar canabisul 50 de lei. Operaţiunea "Meduza", cum au numit-o procurorii, este cea mai mare anchetă despre vânzarea stupefiantelor în şcoli. Investigaţia a început după ce trei eleve au leşinat în toaleta Şcolii Centrale - chiar colegii lor bănuiau că se droghează.

ADVERTISING

Începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din  București, transmite DIICOT într-un comunicat.

La perchezițiile de luni, au fost identificate diferite cantități de canabis, cocaina și  ketamină, precum și  comprimate de Xanax.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇