Şcolile rămân deschise. Rata de ocupare a paturilor Covid e 22% la nivel naţional. Vezi situaţia pe judeţe

Şcolile rămân deschise. Rata de ocupare a paturilor Covid e 22% la nivel naţional. Vezi situaţia pe judeţe

Rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid este la acest moment de 22%, iar pe judeţe variază între 5 şi 41%, aşa că şcolile îşi pot continua activitatea faţă în faţă şi săptămâna viitoare.

„În acest moment rata de ocupare a paturilor la nivel naţional este de 22%, iar pe judeţe variază între 5 şi 41%, astfel încât săptămâna viitoare şcolile îşi vor putea continua activitatea”, a declarat Amalia Şerban, director general al Direcţiei de asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi sănătate publică din Ministerul Sănătăţii, citată de News.ro.   

ADVERTISING

Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerul Sănătăţii, judeţele cu cea mai mică rată de ocupare a paturilor sunt Mehedinţi – 4, 8%, Brăila – 5,96% şi Covasna – 6,78%, iar la polul opus se află Cluj – 43,19% şi Suceava – 41,19%.

În Bucureşti, gradul de ocupare este de 18,32 %.

Amintim că toate şcolile care funcţionează pe raza judeţelor ale căror spitale au ocupate peste 75% din paturile destinate îngrijirii bolnavilor de Covid vor trece la predarea exclusiv online.

Bucureștiul și Ilfovul sunt tratate împreună, având în vedere proximitatea și faptul că pacienții din Ilfov ajung la spitalele din Capitală.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇