Medic, despre noul criteriu privind închiderea școlilor: Legalizează selecția naturală

Medic, despre noul criteriu privind închiderea școlilor: Legalizează selecția naturală

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu critică dur decizia Guvernului prin care școlile vor fi închise în funcție de gradul de ocupare al spitalelor.

Mai mult, medicul spune că acest criteriu legalizează selecția naturală.

„Binomul spital-școală în eternă și fascinantă Românie sau cum să continui să legalizezi selecția naturală în COVID. Suntem deja obișnuiți cu schimbări de reguli în timpul jocului dar mărturisesc că greu mi-aș fi închipuit că prin scormonirea minții poți găși un asemenea criteriu pentru a menține școlile deschise (gradul de ocupare al paturilor de spital CU Covid 19). Criteriu care înlocuiește gradul de vaccinare al personalului din școli”, a scris medicul Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.

ADVERTISING

Medicul precizează că nu crede că acest criteriu a mai fost inventat în altă țară și critică autoritățile pentru că nu au implementat certificatul verde și că nu testează copiii.

„În școli copiii tușesc pe rupte, unii se testează și află că au Covid alții tușesc în continuare fără să se testeze, …personalul didactic este/nu este vaccinat iar criteriul este…câți bolnavi de Covid sunt în spital.

De certificat verde nu mai vorbește nimeni. Nu cred că acest criteriu a mai fost inventat în altă țară. Imaginația carpato-dunăreană în a eluda realitatea bate orice închipuire”, a conchis medicul.

Binomul spital-scoala in eterna si fascinanta Romanie sau cum sa continui sa legalizezi selectia naturala in...

Publicată de Gabriel Tatu-Chițoiu pe Vineri, 14 ianuarie 2022

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că luni toate școlile și grădinițele din țară vor putea fi deschise, după modificarea scenariilor de funcţionare, care acum ţine cont de ocuparea spitalelor Covid, nu de procentul de vaccinare sau de rata de infectare.

ADVERTISING

„Ne-am deculpat atât de la incidența infectărilor, cât și de la rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul - rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 5 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică, pentru că în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%.

Pragul este de 75% (ocupare a spitalelor din judeţ), un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent, deci din perspectiva educației, toate școlile și toate grădinițele din țară vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a subliniat ministrul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇