Cîmpeanu spune că gradul de siguranță în școli este între 76 și 82%

Cîmpeanu spune că gradul de siguranță în școli este între 76 și 82%

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că gradul de siguranță în școli în acest moment se situează între 76 și 82%.

El a precizat că există diferențe mari între unitățile școlare în ceea ce privește rata de vaccinare: la unele este de 100%, la altele de doar 20%.

"Am dat deja un răspuns, după ce m-am consultat cu cei cu competențe epidemiologice. Situația diferă de la o școală la alta, diferența de infrastructură, școli aglomerate, școli neaglomerate, școli cu rata de vaccinare de 100% și școli în care avem rata de vaccinare de doar 20%. O medie ponderata te duce ca notare, pe o scară de la 1 la 10, între 7,60 și 8,20”, a explicat ministrul Educației, luni seara, la Digi24.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, dacă s-ar fi efectuat teste de două ori pe săptămână în școli și dacă toți elevii s-ar fi testat, atunci gradul de siguranță era de 9-9,50.

”Dacă ar fi existat și teste în școli, pentru o testare de două ori pe săptămână, așa cum trebuie, siguranța s-ar fi dus undeva spre nota 9. Dacă ar fi existat și o responsabilitate din partea tuturor, adică dacă s-ar fi testat toți elevii, nota ar merge la 9,50.

Pericol există, dar părinții îi pot învăța pe copii că masca, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea duc siguranța către 100%", a spus ministrul Educației.

ADVERTISING

Totodată, el a subliniat că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii prevede foarte clar că DSP este organismul care face ancheta epidemiologică, iar cei care lipsesc de la şcoală la apariţia unui caz de Covid în clasă pot fi notaţi ca absenţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇