Scenariile după care funcţionează şcolile nu vor depinde de câţi profesori şi elevi s-au vaccinat

Scenariile după care funcţionează şcolile nu vor depinde de câţi profesori şi elevi s-au vaccinat

Rata de imunizare antiCovid nu a influenţat şi nu va influenţa scenariile de funcţionare a şcolilor, afirmă secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion.

El a argumentat că în acest moment vaccinarea elevilor și a profesorilor nu este un act impus, ci unul voluntar.

"La niciun moment nu s-a făcut o legătură între scenariile de funcţionare a şcolilor şi rata de vaccinare şi nici nu cred că se va face, atâta vreme cât vaccinarea nu este un act impus, ci unul voluntar", a subliniat Sorin Ion.

ADVERTISING

În ceea ce priveşte solicitarea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de a se folosi teste de salivă în şcoli, secretarul de stat a subliniat că aceasta "nu este absurdă", chiar dacă ele au "o acuitate mai redusă".

Întrebat dacă ministerul are un "plan de back-up" în cazul în care nu va ajunge la un acord cu Ministerul Sănătăţii asupra cumpărării testelor de salivă, Sorin Ion a precizat că ar trebui să se folosească cele peste 1 milion de teste existente, în prezent, la nivelul şcolilor şi al direcţiilor de sănătate publică.

ADVERTISING

În momentul de față există o controversă în ceea ce privește achiziția testelor de salivă pentru unitățile de învățământ.

Ministerul Educației spune că aceste teste trebuie achiziționate de Ministrul Sănătăţii. Vlad Voiculescu, însă, afirmă că nu are această atribuție.

„Achiziţia, dacă vorbim de şcoli, trebuie făcută de către Ministerul Educaţiei. Ministerul Sănătăţii nu are, conform legii, nici această atribuţie, nici această responsabilitate de a face achiziţii pentru şcoli”, a spus Voiculescu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇