Scandal și acuzații pe tema grevei, între directoarea de la Caragiale și un lider sindical: Pare că știu niște lucruri pe care noi nu le știm

Scandal și acuzații pe tema grevei, între directoarea de la Caragiale și un lider sindical: Pare că știu niște lucruri pe care noi nu le știm

Directoarea Colegiului I.L. Caragiale Andreia Bodea, susținătoare a grevei, consideră însă că liderii sindicali ascund lucruri profesorilor.

Ea a remarcat că din ultimele declarații ale liderilor sindicali se înțelege că ar exista o dată pentru oprirea grevei, fără a fi clar pe ce se bazează, având în vedere că din toate negocierile până acum nu s-a ajuns la niciun acord.

„Nu îmi place foarte mult ce am înțeles, nu știu dacă am înțeles corect, am senzația că este ceva ce mie îmi scapă. Sunt niște nuanțe pe care le sesizez și în discursul domnului Nistor (Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație - n.red.), care nu existau zilele trecute, dar poate mă înșel.

ADVERTISING

Dacă înainte de a auzi aceste lucruri mă gândeam dacă mă îngrijorează cât vor mai putea profesorii, mai ales cei care sunt singuri și nu dau meditații, să reziste, acum încep să mă întreb dacă fisura nu va veni cumva chiar de unde nu ne așteptam, și anume de la liderii de sindicat.

Nu mi se pare că a fost un pas înainte. Sigur, salut și eu disponibilitatea președintelui de a sta de vorbă cu liderii de sindicat și elevii. Sunt numai vorbe în continuare. Domnul președinte sunt convinsă că era de mai multe zile la curent cu tot ceea ce se întâmplă în învățământ. M-aș fi așteptat să fi prezentat o perspectivă mai concretă liderilor de sindicat.

ADVERTISING

Un acord, nu știm ce conține acel acord, continuăm o grevă în baza a ce? (…) Încep să am niște rezerve în ceea ce privește continuarea acestei greve. Pare că niște oameni știu niște lucruri pe care noi nu le știm. Pare că toată lumea se așteaptă ca un lucru iminent să fie oprirea grevei pe data de 8 iunie, dacă pe 9 iunie vom fi la școală să încheiem mediile. Este ceva ce mie îmi scapă și cu siguranță nu îmi place”, a declarat Bodea la Digi24.

Declarațiile sale au fost primite cu furie de Marius Nistor, care a contrat-o la același post de televiziune.

Am aflat și eu de declarația doamnei director de la I. L. Caragiale, Andreia Bodea. Distinsă doamnă directoare, când în urmă cu 2 săptămâni ați intervenit la televizor și spuneați că nu se va face greva și că nu trebuie o acțiune grevistă pentru salarii, ci doar pentru infrastructură, acum aveți tupeul să spuneți altceva? Unde e schimbarea de limbaj? Nu v-ați așteptat să intre colegii dvs în grevă? Cine trădează pe cine?

ADVERTISING

Tot ce s-a discutat la Palatul Victoria și la Cotroceni s-a comunicat. Singurii care decid asupra corectitudinii unei soluții și o pot acceptă sunt colegii noștri. E inacceptabil un astfel de discurs din partea directoarei Bodea. E foarte multă diversiune în momentul de față. Niciodată nu s-a pus problema unei trădări. Care e liderul care a ieșit și a spus că de mâine încetați greva? Care a fost momentul în care nu am spus ce s-a discutat?”, a izbucnit liderul sindical.

Directoarea i-a explicat că, în calitatea ei, trebuie să comunice părinților celor 1.200 de elevi de ce continuă greva și că ceea ce vine dinspre liderii sindicali nu e deloc clar.

Nistor a continuat să o atace, întrebând-o de ce nu a ridicat și ea problemele din Educație la întâlnirile cu politicienii pe care le-a avut ca director al unuia dintre cele mai bune colegii din București.

„Știu că sunt nemulțumiri legitime, dar cine s-a bătut pentru rezolvarea acestei situații? Cei din sindicate asupra cărora aruncăm o mică umbră. De ce nu am făcut greve? Doamnă, ați câștigat concursuri pentru funcție, ați pus mâna vreodată pe legea dialogului social? Ați studiat în ce condiții se declanșează o grevă? Poate dacă o citeați, ați fi constatat că până de curând nu puteai declanșa greva pentru salarii. Și legea e valabilă din 2010.

Liderul dvs v-a comunicat aceste informații. Am avut o oportunitate. Acum vreți să vă explicăm? Expirarea contractului colectiv de muncă. Nu e normal să aruncați acuzații fără să cereți explicații înainte. (...)

Doamna director are presiunea exercitată de părinți și elevi, dar să știe că toată acea presiune la nivel național se răsfrânge asupra mea ca lider sindical național. Mai puțin se discută cu un director decât cu un lider. Poate pe dvs părinții va menajează, dar pe mine în niciun caz. Nu avem de gând să trădăm mișcarea sindicală, nu ne cumpără nimeni, nu ne e teamă de nimic.

Dacă și morții părinților noștri sunt implicați într-o astfel de ecuație ... am primit suficiente mesaje de amenințare, jignitoare, dar eu nu pot generaliza. Sunt minți înfierbântate, oameni care sunt revoltați că li se dau concediile peste cap”, a mai spus Nistor.

Andreia Bodea i-a replicat că ea nu este înjurată, dar vrea să aibă răspunsuri clare la întrebările civilizate ale părinților.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇