Rezultate Bac 2022. Cîmpeanu anunță cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani

Rezultate Bac 2022. Cîmpeanu anunță cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat luni primele rezultate ale Bacalaureatului, înainte de contestații.

Rata de promovare a fost de 73,3%, fiind cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani, a spus ministrul. În rural s-a înregistrat o rată de promovare de 69,2%, iar în urban, de 82,7%.

Cele mai ridicate rate de pomovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), Iaşi (81,7%), Galaţi (81,6%) şi Brăila (81,3%). Bucureştiul a avut o rată de promovare de 77,4%.

Judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare au fost Ilfov, cu 47%, în creştere cu 6% faţă de anul trecut, dar tot cea mai scăzută. Au urmat Giurgiu, cu 55% şi Călăraşi cu 53%. 

ADVERTISING

Au fost în total 162 de medii de 10.

„Îi felicit şi pe cei 162 de candidaţi care au obţinut media 10. În top conduce Bucureştiul, cu 30 de note de 10, urmează Prahova, cu 15 note de 10, Galaţi şi Vâlcea au câte 9 note de 10, iar Cluj şi Iaşi au câte 8 note de zece”, a punctat Cîmpeanu, precizând că judeţele unde nu a fost nicio medie de 10 sunt Alba, Braşov, Argeş, Timiş, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Tulcea.

Cîmpeanu a apărat subiectele, susținând că au fost alcătuite corect, ținând cont de contextul în care s-a desfășurat procesul educațional în anii pandemici.

ADVERTISING

Astfel, a fost simplificată materia și au fost scoase subiectele din perioada în care școlile erau închise, lucru care se va întâmpla și anul următor, până când lucrurile vor reveni la normal.

„Subiectele au fost concepute foarte corect, fiind corelate cu competenţele corespondente. Nivelul de dificultate a fost conceput pentru note până în 5 şi 6, note de 7 şi 8 şi subiecte mai dificile pentru notele de peste 9.

Aceste rezultate pe care le apreciez ca find bune, sunt cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează şi simplificării materiei de examen, din care s-au eliminat acele conţinuturi care au fost predate pe parcursul perioadelor în care şcolile au fost închise.

ADVERTISING

Începând de anul viitor, o să avem o tranziţie către normalitate, sigur că programa va fi simplificată şi anul viitor, cu ce s-a predat în clasa a 10 -a şi eventual în clasa a 9-a, dar vom avea deja conţinuturi complete pentru clasa a 11 -a şi a 12- a”, a declarat Cîmpeanu.

Absolvenții de liceu care au participat la sesiunea de vară a bacalaureatului pot afla rezultatele AICI.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații tot astăzi, de la ora 12:00 până la ora 18:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 1 iulie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇