O femeie de 45 de ani a fost prinsă copiind la bacalaureat cu un pix-telefon

O femeie de 45 de ani a fost prinsă copiind la bacalaureat cu un pix-telefon

O femeie din Galați, în vârstă de 45 de ani, a fost prinsă copiind la proba de marți a examenului de bacalaureat cu un pix-telefon.

Ea a fost dată afară din sală, a primit nota 1.00 și nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceale.

„Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară.

ADVERTISING

Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon. Iată că device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor”, a declarat președintele comisiei de Bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu, pentru Viața Liberă.

Candidaţii la Bacalaureat au susţinut marţi proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, în funcţie de profilul parcurs în cei patru ani de liceu.

Miercuri susțin cea de-a treia probă, cea la alegere din specializarea urmată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇