Reprezentantul Asociației Părinților îi critică pe sindicaliști: În acest moment, copiii devin monedă de negociere

Reprezentantul Asociației Părinților îi critică pe sindicaliști: În acest moment, copiii devin monedă de negociere

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, îi critică pe sindicaliști că nu știu să negocieze și s-a ajuns ca acum, copiii să devină monedă de negociere. În plus, el susține că sindicaliștii din educație au primit ceea ce au cerut de la prima întâlnire, dar acum nu mai sunt mulțumiți.

„Răspund celor care spun că toți părinți vor amânarea examenelor sau repetarea anului. Sunt zeci/sute de mesaje primite. Sunt oameni care nu au timp să incite, care nu pierd timpul pe fb (Facebook – n.r.), care nu sunt selectați la emisiuni.

ADVERTISING

Cei care, cel puțin la nivel declarativ, spuneți că doriți chiar și amânarea anului școlar, vă recomand ca... în semn de solidaritate cu profesorii... să vă lăsați <repetenți> copiii un an de zile. Să vedem câți elevi vă vor asculta. Vă hrăniți cu manipulări? Chiar vreți să vă cred că sunteți în stare să pierdeți un an din viața copiilor? În acest moment, copiii devin monedă de negociere, e foarte ușor de văzut”, scrie pe Facebook președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

ADVERTISING

El spune că salarizarea profesorilor nu este una corespunzătoare și toți vrem să avem profesori mulțumiți, dar nu pe spatele copiilor.

„Cu toții vrem să avem profesori mulțumiți și demni, dar nu pe spatele copiilor noștri. Referitor la cererile sindicatelor. Domnilor/doamnelor... ați primit ce ați solicitat la prima întâlnire. Vreți să ne mințim? Că nu vă mulțumește, că nu mai aveți încredere... e cu totul altceva. Și încă ceva: Nu știți să negociați, o faceți în forță și neprincipial”, încheie Cristache.

ADVERTISING

Joi, guvernul s-a reunit într-o ședință de urgență și a aprobat majorarea salariilor în Educație cu 1.000 de lei brut, varianta respinsă miercuri de sindicate. De altfel, sindicaliștii au anunțat că greva continuă, iar ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit despre prelungirea anului școlar și decalarea examenelor.

Ministrul Educației a anunțat și cât ar urma să fie salariile profesorilor, după majorarea decisă astăzi de guvern.

Președintele Iohannis a reacționat iritat la decizia de continuare a grevei, transmițându-le acestora din Republica Moldova: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale, după ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut? El a pus la îndoială și utilitatea liderilor sindicali ca interfață între guvern și profesori în negocierile pentru deblocarea crizei din Educație.

Liderul sindical Simion Hăncescu (FSLI) a reclamat că în ordonanța de urgență adoptată joi nu apare principala revendicare a sindicaliștilor din Educație, respectiv că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie. Lucru recunoscut vineri de guvern. Hăncescu a solicitat o altă ordonanță de urgență care să rezolve problema.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇