Rectorul universității care verifică teza de doctorat a lui Ciucă a fost trecut în rezervă și înaintat în grad de Iohannis

Rectorul universității care verifică teza de doctorat a lui Ciucă a fost trecut în rezervă și înaintat în grad de Iohannis

Rectorul Universității Naționale de Apărare Carol I, generalul Dorin Corneliu Pleșcan a fost trecut în rezervă și înaintat în grad de președintele Klaus Iohannis. Universitatea este cea care verifică teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă,

”Decret privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Pleşcan Dorin-Corneliu din Ministerul Apărării Naționale – la data de 31 mai 2022”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

ADVERTISING

Press One a relatat în ianuarie că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.    

Ulterior, premierul a anunţat că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia organizatoare.

Deputatul Alexandru Kocsis a dezvăluit că rectorul Universității Naționale de Apărare este Dorin Corneliu Pleșcan, care ”a fost, între ianuarie 2015 și iunie 2016, șeful de cabinet al generalului Nicolae Ciucă, pe atunci, șef al Statului Major General”.

Jurnalista Emilia Șercan susține, într-un material publicat de PressOne, că premierul Nicolae Ciucă ar fi plagiat în...

Publicată de Alexandru Kocsis pe Marţi, 18 ianuarie 2022

La finalul lunii ianuarie, deputatul USR Mihai Poliţeanu a anunțat că începe procesul de evaluare a tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în urma sesizării pe care a depus-o la CNATDCU, instituția care are aceste atribuții, conform legii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În luna martie, președintele interimar al CNATDCU a fost întrebat de jurnaliștii de la Edupedu.ro în ce stadiu se află analiza dosarului de plagiat deschis după sesizarea făcută de Emilia Șercan, iar răspunsul său a fost ”Analiza nu s-a încheiat pentru că nici nu a început, de fapt”.

El a explicat că analiza cazului de posibil plagiat comis de Nicolae Ciucă nu a putut fi începută de organismul de specialitate, CNATDCU, pentru că a fost oprită din start, printr-o înștiințare venită de la Parchetul de pe lângă ICCJ, care a deschis dosar penal în acest caz.

ADVERTISING

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-a contrazis însă pe președintele interimar al CNATDCU.

“În dosarul penal la care faceți referire, instrumentat de Secția de urmărire penală și criminalistică, nu a fost dispus prin vreun act procedural ca C.N.A.T.D.C.U. să sisteze analiza tezei de doctorat menționate”, se arată într-un răspuns al Parchetului, pentru EduPedu.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇