Programul de guvernare al PNL arată că anul școlar 2020-2021 ar putea să se desfășoare integral în regim hibrid și online

Programul de guvernare al PNL arată că anul școlar  2020-2021 ar putea să se desfășoare integral în regim hibrid și online

În programul de guvernare, la capitolul legat de Educație, PNL arată că “este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online, existând nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie”.

Conform programului de guvernare, consultat de EduPedu.ro, pandemia “a forțat trecerea educației într-o proporție prea mare în mediul online” și “pandemia a făcut și mai vizibile clivajele între medii sociale”.

PNL precizează că deciziile se vor lua doar pe  bază de “date și studii de impact”.

ADVERTISING

“Pandemia generată de virusul Sars-CoV-2 a forțat trecerea educației într-o proporție prea mare în mediul online și a adus în prim plan nevoia de a accelera o serie de reforme structurale – digitalizarea, personalizarea educației, debirocratizarea, structurarea și adecvarea curriculumului, concentrarea pe competențe cheie și adaptarea la cerințele actuale ale unei societăți aflată în transformare accelerată.

De asemenea, pandemia a făcut și mai vizibile clivajele între medii sociale. Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online, existând nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie. Astfel, va fi adresată atât nevoia de recuperare, cât și cea de păstrare a evoluțiilor pozitive din această perioadă", se arată în document.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇