Premieră la Facultatea de Drept a Universității din București: 49 de studenți vor fi exmatriculați pentru fraudarea mai multor examene

Premieră la Facultatea de Drept a Universității din București: 49 de studenți vor fi exmatriculați pentru fraudarea mai multor examene

49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare, fiind acuzați că au fraudat mai multe examene.

Potrivit Edupedu.ro, aceștia au format două grupuri pe Whatsapp unde rezolvau în comun subiectele și realizau filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație.

Răzvan Dincă, decanul facultății, a declarat că nu a mai existat în istoria universității o astfel de situație, cea de acum fiind o premieră.

„Am fost informați de existența unor grupuri de whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuțiii despre cum să își poziționeze ecranele, astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile.

Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră. Au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuși atât de mulți”, a explicat decanul Răzvan Dincă pentru Edupedu.ro.

Mai mult, spune el, este șocantă această situație, mai ales că este vorba despre magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului.

”Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept, este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a subliniat decanul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

Acest articol face parte din secțiunea NEW EDU, susținută de
brio

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇