BAC 2020: 105 candidați, eliminați pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului

BAC 2020: 105 candidați, eliminați pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului

În cea de-a treia zi a bacalaureatului, niciun elev nu a avut temperatura mai mare de valoarea maximă admisă de 37.3̊ C. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidați.

În total, 138.104 candidați au susținut proba scrisă la Matematică sau Istorie, iar 5.935 de candidați nu s-au prezentat, potrivit datelor de la Ministerul Educației. Dintre aceștia, 57 se află în izolare, iar 5 candidați erau spitalizați/ în carantină.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

ADVERTISING

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc joi, 25 iunie.

Rezultatele și contestațiile

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Citiți și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇