Orban, despre restricțiile care vor fi impuse în București: Creșele si after school-urile nu se închid

Orban, despre restricțiile care vor fi impuse în București: Creșele si after school-urile nu se închid

Creșele și after school-urile din București nu se închid, a declarat premierul Ludovic Orban, luni la amiază, precizând că reglementările privind scenariul roşu în Capitală se referă doar la școli și grădinițe.

”Reglementările cu privire la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădinite. Treptele 1 şi 3 la mie nu afectează activităţile în creşe şi în afterschool-uri. Ele nu sunt în cadrul reglementărilor.

Odată cu organizarea cursurilor online, after school-urile nu prea mai pot funcţiona, dar dacă optează să funcţioneze, vor funcţiona. Nu fac parte din activităţile care intră sub restricţii când e depăşit indicele de 3 la mie”, a explicat Ludovic Orban.

ADVERTISING

Premierul a explicat și de ce restricțiile vor fi în vigoare pentru o perioadă de 14 zile, precizând că s-a considerat că este necesar acest interval pentru ca măsurile să dea rezultate.

„Se va face reevaluarea. Din această cauză se instituie pe 14 zile, în cazul în care indicele cade sub 3 la mie, automat se reiau activităţile care au fost restricţionate. Am considerat că trebuie să curgă un interval de 14 zile pentru ca toate aceste măsuri să dea efecte pentru stoparea răspândirii virusului”, a subliniat Ludovic Orban.

ADVERTISING

Autoritățile decid azi ce restricții se impun în București

Rata de infectare în București a depășit duminică pragul de 3 la mie . Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că va convoca luni, de la ora 15:00, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU), pentru a decide restricțiile ce vor fi impuse în Capitală.

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat, luni dimineață, după o ședință cu conducerea Inspectoratului Școlar din București, că s-a decis să fie cerută suspendarea cursurilor în Capitală.

ADVERTISING

”Am stabilit cu inspectoratul ca, după ce se încheie Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București. În felul acesta să existe o comunicare directă nu doar cu Inspectoratul Școlar, ci și cu Ministerul Educației.

Ar trebui Comitetul să decidă această suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile. Toate unitățile de învățământ vor avea activitățile didactice față în față suspendate, și de stat, și particulare”, aspus ministrul Educației.

Rămâne de văzut însă ce decizie se va lua, pentru că prefectul Capitalei a declarat recent că școlile nu se închid decât după ce se depășește o rată de 3,4 la mie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇