Iohannis face ședință azi pentru a decide dacă se vor redeschide școlile

Iohannis face ședință azi pentru a decide dacă se vor redeschide școlile

Președintele Klaus Iohannis va avea marți, la ora 15.00, o ședință pe tema redeschiderii școlilor din data de 8 februarie, după vacanţa intersemestrială.

La întâlnire vor participa premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful DSU, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, informează Administrația Prezidențială.

Încă de la mijlocul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că, din 8 februarie, urmează ca majoritatea şcolilor să se redeschidă, dar o decizie finală va fi luată pe 2 februarie.

ADVERTISING

Luni seara, ministrul Sănătăţii, Vad Voiculescu, a evitat să se pronunţe dacă şcolile ar trebui sau nu să se redeschidă.

”Vă închipuiţi că nu pot să mă pronunţ în momentul ăsta. O să evit să mă pronunţ, întrebaţi-mă altceva, vă rog”, a declarat Vlad Voiculescu, la B1 TV, luni seară, întrebat fiind, dacă şcolile ar trebui sau nu să se redeschidă.

ADVERTISING

Elevii și profesorii cu boli cronice pot face orele online

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii și profesorii care au vulnerabilităţi pot învăţa, respectiv preda online, dar trebuie să aibă un certificat medical.

„În primul rând, cu toţii ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă şcoală cu prezenţă fizică, componente de online în perioada ce va urma. Elevii care au vulnerabilităţi, certificatul medical, cu siguranţă vor avea acces la învăţarea online. Elevii care au vulnerabilităţi şi care au certificate medicale vor putea învăţa online.

ADVERTISING

Cadrele didactice pot avea vulnerabilităţi şi cu certificat medical vor putea să predea online, asta în cazul în care nu vor exista – şi în cea mai mare parte nu există – cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇