Evaluare Națională 2024 - rezultatele după contestații: Încă 9 elevi au media 10, dar aproape 10.000 de copii au obținut note mai mici

Evaluare Națională 2024 - rezultatele după contestații: Încă 9 elevi au media 10, dar aproape 10.000 de copii au obținut note mai mici

Rezultatele la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, au fost publicate marţi pe site-ul evaluare.edu.ro.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu cinci este 74,5% (113.911 elevi), în creştere cu 0,1% (203 elevi) faţă de rezultatele iniţiale (74,4%).

Ministerul Educaţiei a anunțat că din totalul de 27.640 de contestaţii depuse, pentru 14.720 de lucrări contestaţiile au schimbat nota prin creştere, iar pentru 9.646 notele au fost modificate prin scădere.

ADVERTISING

După contestaţii, încă nouă absolvenţi au obţinut media 10 la examen. În cazul a cinci lucrări pentru care s-au depus contestaţii, nota obţinută după reevaluare este mai mare de 2 puncte, situaţia fiind cauzată de erori umane la încărcarea lucrărilor în platforma digitală.

La matematică, în cazul a 98,1% (12.488) dintre lucrările reevaluate, diferenţa între nota iniţială şi cea obţinută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 2.438 dintre lucrări nota iniţială nu a fost modificată.

La proba de limba şi literatura română, în cazul a 77,4% (11.208) dintre lucrările reevaluate, diferenţa între nota iniţială şi nota obţinută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 814 dintre lucrări nota iniţială nu a fost modificată.

ADVERTISING

Ministerul Educaţiei urmează să publice azi un ghid cu informaţii utile privind repartizarea computerizată în cadrul admiterii în învăţământul liceal 2024 - 2025.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute.

ADVERTISING

Rata de promovare înregistrată înainte de contestaţii a fost de 74,4%.

Potrivit edupedu.ro, în acest an s-a înregistrat un număr record de contestații: peste 27.600.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇