Câți elevi sunt vaccinați antiCovid. Cele mai noi cifre de la ministrul Cîmpeanu

Câți elevi sunt vaccinați antiCovid. Cele mai noi cifre de la ministrul Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a avansat luni noi cifre privind vaccinarea în rândul elevilor, în condițiile în care în două săptămâni începe noul an școlar cu prezență fizică.

Procentele sunt destul de reduse, sub media națională, după cum apreciază ministrul, dar progresele sunt importante comparativ cu raportările anterioare.

Știm care este procentul elevilor vaccinați?, a fost întrebat de jurnaliști ministrul Cîmpeanu, care s-a dus luni la Baza Sportivă Cireșarii, unde are loc o amplă campanie de curățenie.

ADVERTISING

„Da, știm. Este vorba despre 34.709 elevi în categoria de vârstă 12 – 15 ani, reprezentând aproape 5%. Un progres important față de ultima raportare de 5.000 de elevi, cu vârsta între 12 și 15 ani. Pentru cei cu vârsta între 16 și 19 ani, avem 153.000 de vaccinați azi, un progres de 3.000 față de ultima raportare”, a răspuns șeful de la Educație.

Ulterior, aducând precizări, Cîmpeanu a afirmat că procentul adolescenților vaccinați trece de 20%. Însă asta nu înseamnă că 25% dintre elevi sunt vaccinați:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Peste 20% (categoria 16 – 19 ani – n.red.). Nu se adună. Și 5%, și 20% înseamnă sub media națională, care deja nu este prea sus. E nevoie de un efort comun, e nevoie de acțiuni de informare care au demarat deja. Există în fiecare școală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP și părinți, pentru a putea răspunde părinților la orice întrebare despre vaccinare”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Anterior, procentul era de 4% la categoria 12-15 ani și 20% la cei până în 19 ani.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇