4% dintre copiii între 12 -15 ani sunt vaccinaţi antiCovid. Tinerii peste 16 ani stau mult mai bine

4% dintre copiii între 12 -15 ani sunt vaccinaţi antiCovid. Tinerii peste 16 ani stau mult mai bine

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că 30.000 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi 145.000 de tineri cu vârsta între 16 şi 19 ani sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 la acest moment.

El a precizat că personalul din învăţământ este vaccinat în proporţie de peste 60%, mai mult decât dublul mediei naţionale.

"Aş vrea să vă anunţ că la acest moment avem 30.000 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani vaccinaţi, reprezentând o pondere de 4% din această categorie de vârstă 12-15 ani şi 145.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, reprezentând o pondere de 20% din tinerii din această categorie de vârstă. Ambele situaţii sunt sub media naţională.

ADVERTISING

Totuşi, personalul din învăţământ este vaccinat într-o proporţie de peste 60%, adică dublu, mai mult decât dublul mediei naţionale. Este unul din lucrurile care îmi întăresc convingerea că în şcoli vom beneficia de o siguranţă sanitară mai accentuată decât în alte medii", a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că Ministerul Educaţiei susţine condiţionat organizarea de centre de vaccinare în şcoli.

"Dacă mă veţi întreba despre organizarea de centre de vaccinare în şcoli, în cabinetele medicale şcolare, vă voi spune că da, noi susţinem această măsură cu trei condiţii: să existe cabinet de medicină şcolară, să existe cadre medicale angajate şi să existe infrastructura care să poată asigura separarea fluxurilor, între fluxul celor care se vaccinează şi fluxul celor care sunt în şcoală pentru activităţi didactice curente", a precizat ministrul.

ADVERTISING

Iată și articolele zilei pe Spotmedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇