Gafă incredibilă la Ministerul Educației - A publicat un calendar școlar modificat și apoi l-a retras: Vacanța de primăvară NU a fost mutată de Paște

Gafă incredibilă la Ministerul Educației - A publicat un calendar școlar modificat și apoi l-a retras: Vacanța de primăvară NU a fost mutată de Paște

Gafă incredibilă la Ministerul Educației: După ce a anunţat modificări la structura anului școlar 2023-2024, a retras postarea de pe Facebook în care apărea varianta avizată în cadrul Comisiei de dialog social și a publicat un alt mesaj în care spune că forma corectă a calendarului şcolar este cea pusă inițial în dezbatere publică, pe care o găsiţi AICI.

Instituția a transmis o „erată” jurnaliștilor acreditați.

Aşadar, Ministerul Educației nu a preluat nicio propunere de modificare a structurii anului școlar 2023-2024.

ADVERTISING

Singura mențiune nouă este prelungirea cu o săptămână, în modulul 5, a posibilității de a stabili Săptămâna verde și Săptămâna altfel (în perioada 11 septembrie 2023 - 12 aprilie 2024, la decizia şcolii).

În postarea pe care acum a retras-o Ministerul Educației anunțase că structura anului școlar 2023-2024 a fost modificată, astfel ca elevii să aibă vacanță de Paște. Însă iată că aceasta informaţie nu era corectă.

Paștele Ortodox este pe 5 mai 2024, iar cel catolic pe 31 martie. Vacanţa de primăvară va avea loc în perioada 13 - 21 aprilie 2024, aşa încât ambele sărbători sunt în timpul şcolii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În continuare, ordinul prevede 36 de săptămâni de cursuri, care vor începe în 11 septembrie 2023 și se vor termina în 21 iunie 2024.

Săptămâna de vacanţă (de schi) se poate lua în perioada 12 februarie - 3 martie 2024, la decizia inspectoratelor judeţene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇