Un elev din Bacău și-a făcut petrecere la școală, cu animatori și șampanie în timpul orelor. Directorul a fost demis

Un elev din Bacău și-a făcut petrecere la școală, cu animatori și șampanie în timpul orelor. Directorul a fost demis

Directorul unei școli din Bacău a fost demis, după ce la o clasă a fost sărbătorită ziua unui elev, cu animatoare și șampanie, în timpul orelor de curs.

Inițial, Andrei Enache, directorul Școlii Gimnaziale Miron Costin din Bacău, a declarat că petrecerea a avut loc în pauză, scrie Ziarul de Bacău.

Însă o anchetă a stabilit că ziua elevului a fost sărbătorită în timpul orei, începând cu 10:20, a declarat inspectorul-șef al ISJ Bacău, Anca Egarmin.

Mai mult, „cererea” prin care mama copilului ar fi solicitat permisiunea de a intra în școală pentru a-și serba fiul are un număr de înregistrare ulterior celui prin care s-a înregistrat nota explicativă a învățătoarei cu privire la desfășurarea evenimentului.

ADVERTISING

Prefectul județului, Lucian Bogdănel, a declarat că directorul în cauză reprezintă unul dintre exemplele de manageri „plantați politic”, care nu știe ce se petrece în școala sa și astfel ajunge în situații de genul acesta.

„Acest director este un exemplu elocvent. Un profesor de religie în a cărui școală copiii țin petreceri de ziua lor cu șampanie și muzică populară. Acesta e nivelul celor care în 2020 și 2021 au plantat astfel de neaveniți și nechemați. Acești directori, ale căror merite e că au carnet de partid, se fac vinovați de astfel de situații. Instalaţi în funcții doar pentru că au lipit afișe”, a declarat prefectul Lucian Bogdănel, care a prezentat și poze ale directorului pe vremea când era în campanie electorală, alături de PDL.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tatăl copilului este primar de comună și are dosar penal

Potrivit Ziarului de Bacău, tatăl elevului de 9 ani sărbătorit este Dragoș Boghian, primarul comunei Vultureni. El are dosar penal, după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație, în urmă cu aproape un an.

„Ce probleme au fost cu sărbătorirea? Copiii au mai fost filmați și la alte evenimente organizate de școală. Chiar recent, când a fost organizat un târg. Din cunoștințele mele, conducerea școlii și-a dat la începutul anului un acord, la o întâlnire cu părinții, pentru așa ceva.

ADVERTISING

Oricum, educatoarea și-a dat acordul. Și nu este nicio problemă cu șampania. Cred că animatoarele au pus șampanie pentru copii”, a declarat Dragoș Boghian.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇