Închisoare cu executare pentru o mamă care a bătut elevi și profesori, într-o școală din Botoșani

Închisoare cu executare pentru o mamă care a bătut elevi și profesori, într-o școală din Botoșani

O femeie care a amenințat și agresat verbal și fizic elevi și profesori de la școala fiicei sale a fost condamnată la închisoare cu executare.

Incidentul s-a petrecut la Școală Gimnazială „Elena Rareș” din Botoșani, în mai 2018. Sentința a fost pronunțată luni la Judecătoria Botoșani și, cum femeia, Simona Florentina Lupu, deja era în închisoare pentru că tâlhărise un bătrân, magistrații au decis contopirea pedepselor într-o sentință de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, potrivit Monitorului de Botoșani. Decizia poate fi atacată cu recurs.

ADVERTISING

Incidentul din urmă cu peste 4 ani a început pe terenul de sport al școlii din Botoșani. Fiica femeii era atunci în clasa a 8-a. La ora de sport, clasa fusese împărțită în două - băieții jucau fotbal pe o jumătate de teren, iar fetele făceau alte activități în jumătatea lor.

La un moment dat mingea băieților a ajuns în dreptul fetelor, iar fiica Simonei Lupu a luat-o și a aruncat-o peste gard, în timp ce își înjura colegii. După ce ora de sport s-a încheiat și elevii au părăsit terenul, trei dintre băieți s-au întors, pentru că unul dintre ei își uitase cheile.

ADVERTISING

Pe teren se aflau însă Simona Lupu și fiica ei, care i-au atacat. Unul dintre băieți a fost imobilizat de fiică și lovit de mamă. Cei trei au reușit să fugă în școală, unde s-au întâlnit cu profesorul de sport și directorul adjunct.

Mama și fiica i-au urmat pe holul școlii, iar mama a avut același comportament agresiv și la adresa cadrelor didactice.

Cei doi profesori au reușit să le împingă afară din școală și au încuiat ușa, baricadându-se, practic, în clădire, în timp ce femeia a continuat să lovească ușa cu pumnii și picioarele. Ea l-a amenințat cu moartea pe director.

ADVERTISING

În fața magistraților femeia nu și-a recunoscut faptele, însă victimele își scoseseră certificate medico-legale și existau mai mulți martori la întâmplare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇