Se modifică statutul elevului. Sancțiuni dure pentru copiii violenți, fără obiecte ascuțite la școală

Se modifică statutul elevului. Sancțiuni dure pentru copiii violenți, fără obiecte ascuțite la școală

Statutul elevului va fi modificat, iar copiii violenţi şi directorii școlilor care nu iau măsuri pentru combaterea agresiunilor vor fi sancționați dur.

Totodată, documentul, la care autoritățile au început să lucreze, va conţine o listă foarte clară de obiecte cu care elevii nu vor avea voie în şcoală.

Este vorba de cuţit, briceag sau alte obiecte ascuţite, ciocan, grenadă, otravă, recipiente cu gaz sau brichete, potrivit TVR.

Măsurile au fost luate după ce în ultima perioadă au fost înregistrate numeroase cazuri de violență în școli.

ADVERTISING

Reprezentanţii părinţilor au propus și pază în şcoli, acolo unde nu există, și spun că ar fi de acord și cu percheziţionarea elevilor.

”Bun, nu ai voie să ai cuţit, paznicul nu are voie să-l controleze, profesorul nu are voie să-l controleze, directorul nu are voie, cu ce mă ajută că e trecut în statutul elevului că nu ai voie? Nu ai voie nici pe stradă să ai arme albe”, a declarat Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

De cealaltă parte, însă, reprezentanţii elevilor spun că un control la intrarea la şcoală poate fi făcut doar în contextul unor ameninţări, altfel ei nu susţin măsura.

ADVERTISING

”Fără doar și poate nu, cel puțin nu în forma în care se propune la acest moment, acolo unde există sesizări și indicii clare că ceva se întâmplă, acolo se poate interveni și pe cale legală, dar să trecem în extrema în care verificăm elevii doar de la un simplu zvon, acolo nu suntem de acord”, a precizat Robert Avram, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Noul statut al elevului va fi gata până în luna decembrie a acestui an.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇