Elevi minori, percheziționați abuziv de arme de către polițiști, în timpul orelor, într-o școală din Ilfov. Cum a decurs dialogul cu copiii speriați și cum sunt amenințați

Elevi minori, percheziționați abuziv de arme de către polițiști, în timpul orelor, într-o școală din Ilfov. Cum a decurs dialogul cu copiii speriați și cum sunt amenințați

Mai mulți copii minori dintr-o școală gimnazială din județul Ilfov au fost percheziționați fără explicații, în timpul orelor, de polițiști în căutare de arme. Oamenii legii nu au arătat empatie față de copii, cu care s-au purtat sever. Acțiunea a fost condusă de comisarul Ionuț Harbuz.

În imaginile prezentate de fanatik.ro, se vede cum copiii unei clase de la școala numărul 1 din Jilava sunt ridicați în picioare în timpul unei ore și sunt întrebați ce au în ghiozdane, după care sunt percheziționați.

ADVERTISING

Mai mult, unui copil care, potrivit cadrului didactic de la oră, suferă de o tulburare din spectrul autist, i se face rău și spune că îi vine să vomite.

Părinţii copiilor sunt revoltaţi că n-au fost informaţi despre această acţiune a polițiștilor şi au depus plângeri împotriva comisarului Harbuz.

De asemenea, polițiștii n-au prezentat nici motivul perchezițiilor și nici un mandat pentru asta.

Iată câteva dintre cuvintele adresate copiilor:

  • ”Tu nu te ridici de pe scaun? Așa discutăm? De pe scaun?”, comisarul Harbuz către o elevă care nu se ridicase în picioare.
  • ”S-a întâmplat ceva?”, ”nu, nu s-a întâmplat nimic”. ”Și atunci...?”, dialog între comisarul Harbuz și copilul cu deficiențe.
  • ”În primul rând aveți ceva, aveți ceva la voi? Obiecte periculoase?”, ”Eu vă spun de pe acum, dacă am găsit la cineva…”, comisarul Harbuz către elevi, moment în care o fată scoate un desfăcător de sticle din ghiozdan.
  • ”Are altcineva ceva să declare? Mai întreb o dată: mai are cineva ceva să declare?”, continuă comisarul.
  • ”Și, domnii polițiști, de ce ați venit la școală?”, ”Să vă controlăm pe voi”, ”Ne controlați dacă avem arme?”, dialog între copilul cu tulburare din spectrul autist și polițiști, acestuia răspunzându-i-se afirmativ.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reacția Inspectoratului Școlar Ilfov susține însă varianta polițiștilor, reprezentanții acestei instituții confirmând perchezițiile din această școală, dar precizând că ele au fost făcute legal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇