Anchete în două județe după ce subiectele la Bac au apărut online. Un bărbat de 27 de ani e bănuit că le-a fotografiat

Anchete în două județe după ce subiectele la Bac au apărut online. Un bărbat de 27 de ani e bănuit că le-a fotografiat
Foto: Spotmedia.ro

Polițiștii face anchete în mai multe județe din țară, după ce subiectele de la examenul de bacalaureat au părut în mediul online.

Poliţiştii din Braşov au deschis o anchetă şi fac verificări după ce pe internet au apărut fotografii cu subiectele la anatomie, existând suspiciunea că acestea au fost realizate în timpul desfăşurării probei din cadrul examenului de bacalaureat.

”Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat cu privire la faptul că în mediul online, pe un site de socializare, ar fi fost postate două fotografii conţinând subiectele la disciplina "anatomie" din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, fotografii ce ar fi fost realizate în timpul examenului”, informează miercuri IPJ Braşov.

ADVERTISING

Și poliţiştii doljeni au deschis o anchetă în acest sens. În urma cercetărilor, au stabilit că un bărbat de 27 de ani este cel care le-ar fi fotografiat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi miercuri, de către reprezentanţii unei instituţii de învăţământ din Craiova, cu privire la faptul ca pe o reţea socială au fost publicate subiectele la o disciplină înainte de finalizarea probei susţinută în data de 18 august, la un liceu din Craiova.

ADVERTISING

“Poliţiştii au efectuat verificări şi au stabilit că în dimineaţa zilei de 18 august ar fi fost postate două fotografii pe o reţea de socializare cu subiectele susţinute la o disciplină de concurs.  În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din comuna Cernăteşti, bănuit ca ar fi fotografiat subiectele”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru divulgarea de informaţii nepublice şi continuă cercetările în acest caz.

Ce spunea Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat anterior că a existat o tentativă de fraudare la examenul de Bacalaureat, în cinci şcoli din cinci judeţe, unde elevii au încercat să trişeze la proba de profil.

ADVERTISING

El a adăugat că aceşti candidaţi au fost identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen.

Ministrul Educaţiei a mai spus că subiectele au apărut pe internet, fiind pozate de elevii din sala de clasă, iar aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să participe la examenul respectiv.

El a precizat că este vorba de cinci săli de curs din cinci licee din mai multe judeţe, Brăila, Braşov, Gorj şi Dolj.

Citește și: Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului: Peste 3.000 de elevi au absentat de la prima probă, 19 au fost eliminaţi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇