USR nu va vota bugetul propus pentru 2022: Un buget Pinocchio, al guvernului Geppetto!

USR nu va vota bugetul propus pentru 2022: Un buget Pinocchio, al guvernului Geppetto!

USR nu va vota bugetul propus pentru anul 2022, pentru că este „unul al minciunii şi al hoţiei”, spune deputatul USR Claudiu Năsui. Colegul său de partid Claudiu Mureșan completează: un buget Pinocchio.

„Bugetul pentru anul 2022 este un buget al minciunii şi al hoţiei, un buget care se bazează pe o mare minciună, anume faptul că vor creşte veniturile în ritmul la care le-aţi prognozat în buget. Statul român are într-adevăr o mare problemă şi suntem în groapă. Avem o problemă cu cheltuielile, care au crescut enorm de mult”, a declarat parlamentarul.

Năsui a susţinut că în crearea bugetului au fost folosite venituri „din pix”.

ADVERTISING

"Aceeaşi poveste pe care o auzim an de an în acest Parlament, în momentul în care se votează bugetul şi se pun venituri fictive, care, evident, nu se realizează niciodată", a completat el.

Totodată, a spus că au fost diminuate bugetele din Justiţie. "Ce să înţelegem, că daţi liber la furt?", a întrebat el.

Deputatul a precizat, în încheiere, că "USR nu va vota acest buget".

Senatorul USR Claudiu Mureşan a descris și mai plastic bugetul pe 2022: un buget "Pinocchio".

"Guvernul Geppetto a adus în Parlament proiectul de buget Pinocchio, un buget cu estimări exagerate, cu venituri mari cât nasul celebrului personaj din lemn Pinocchio. Scenariul e simplu - Guvernul promite, apoi taie ce a promis, pentru că nu sunt bani", a spus parlamentarul în plenul Legislativului.

ADVERTISING

Comisiile de Buget-Finanţe din Parlament au dat, miercuri, raport favorabil pe proiectele bugetului de stat şi cel al asigurărilor pe 2022, care sunt dezbătute în plenul reunit al celor două Camere.

Premierul Nicolae Ciucă a replicat însă că acest proiect răspunde aşteptărilor justificate ale societăţii, dar corespunde şi proiecţiilor de dezvoltare ale României. Banul public este alocat responsabil, oportun si transparent, a arătat premierul, precizând că dincolo de opţiunile politice, votul asupra bugetului pentru anul 2022 reprezintă un gest responsabil, care oferă predictibilitate mediului de afaceri.

ADVERTISING

Între timp, USR ia în calcul să atace bugetul pe 2022 la CCR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇