STB are un nou director general. Cine este Adrian Criț

STB are un nou director general. Cine este Adrian Criț

Adrian Criț a fost numit director al Societății de Transport București (STB).

Informația este confirmată pe Facebook de Brîndușa Mariana Raeceanu, purtător de cuvânt al STB.

Cine este noul director general al STB SA

Adrian Criț este inginer și a fost director tehnic la Registrul Auto Român (RAR). A mai condus și transportul public din Capitală, în urmă cu 10 ani.

Mai exact, a fost ales ca reprezentant în consiliul de administrație al Regiei Autonome de Transport București (RATB) în 2009. În 2010 a ajuns director al Regiei. La acel moment, presa relata că Sorin Oprescu s-a declarat surprins de numirea lui Criț.

ADVERTISING

În 2011, Adrian Criț a fost revocat din funcția de președinte de CA al RATB de Consiliul General, pe motiv că, sub coordonarea sa, societatea nu a performat.

Ulterior, Criț a fost numit la conducerea Autorității Metropolitane de Transport București (AMTB), un organism care ar fi trebuit să coordoneze tot transportul de suprafață din București.

AMTB a fost desfiițată în 2018.

Asociat în 2 societăți

Adrian Criț este asociat în două societăți. Una dintre ele, Interlogistic AC SRL, a fost înființată în 1994 și are ca principal obiect de activitate transportul de mărfuri.

ADVERTISING

Celalalt asociat, dar și administratorul societății este soția lui Andrei Criț, Aurica Maria Criț.

Potrivit datelor raportate către Finanțe, în ultimii 5 ani, societatea a avut, în medie, un singur angajat. A încheiat anul 2015 cu un profit de 122.961 de lei. Dar au urmat 2 ani în care societatea a raportat pierderi de 226.559 de lei, respectiv 48.148 de lei.

Și apoi, din nou, societatea a revenit pe profit. A raportat un plus de 1.162.168 de lei la finele lui 2018. Iar 2019 s-a încheiat cu un profit de 24.447 de lei.

ADVERTISING

Adrian Criț mai este asociat, tot alături de Aurica Maria Criț, într-o societate numită AAA Dent Med Office SRL. Este o firmă înființată în 2011 și prin care cei doi administrează un cabinet stomatologic de pe strada Izbiceni din Sectorul 1.

Potrivit informațiilor comunicate către Finanțe, AAA Dent Med Office SRL are 1 singur angajat și a terminat pe pierdere 6 dintre cei 9 ani de activitate.

Nici în anii în care a evitat pierderile n-a adus, însă, prea mulți bani familiei, potrivit infomațiilor comunicate către Finanțe.

Mai exact, societatea a raportat profituri de 593 lei (în anul 2015), 709 lei (în anul 2018) și 17 lei (în anul 2019).

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇