Şeful Consiliului Fiscal: Vaccinarea nu înseamnă discriminare, ci salvarea de vieţi şi a economiei

Şeful Consiliului Fiscal: Vaccinarea nu înseamnă discriminare, ci salvarea de vieţi şi a economiei

Controlul pandemiei depinde de rata de vaccinare, iar asta nu înseamnă discriminare, ci să salvăm business-uri, economia şi vieţi omeneşti, pentru că avem prea mulţi care neagă şi cred în conspiraţii, susţine Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal.

„Avem o problemă de competitivitate şi asta nu se rezumă doar la Unit Labour Cost. Ce înseamnă costul forţei de muncă? Normal, trebuie să plăteşti decent oamenii, altfel îţi pleacă din ţară. Asta ţine de infrastructură şi de managementul unor companii.

ADVERTISING

Redresarea a început, dar pandemia persistă, iar guvernarea trebuie să fie axată pe urgenţe. Până una-alta, marea urgenţă este pandemia şi susţinerea economiei în continuare. Trebuie continuată cu consecvenţă corecţia macroeconomică.

Controlul pandemiei depinde de rata de vaccinare. (Vaccinarea - n.red.) nu înseamnă discriminare, ci să salvăm business-uri, economia şi vieţi omeneşti. Avem prea mulţi care neagă (pandemia - n.red.) şi cred în conspiraţii", a menţionat Dăianu, miecuri, la Conferinţa de Risc de Ţară, organizată de Coface România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Declaraţiile sale vin în aceeaşi zi în care un studiu Medlife arată că doar 5 milioane de români vor să se vaccineze până la finalul anului. Însă Florin Cîţu spune că e un scenariu foarte pesimist pe care nici nu-l ia in calcul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇