Se plătește impozit pentru darurile de la nuntă și botez? Răspunsul ANAF

Se plătește impozit pentru darurile de la nuntă și botez? Răspunsul ANAF

Dacă v-aţi organizat recent nunta sau botezul şi nu ştiţi dacă trebuie să plătiţi impozit pentru darul primit de la invitaţi, ANAF a venit cu mai multe precizări pentru aceste surse de venit.

Sursele de fonduri de natura darurilor de nuntă sau de botez nu sunt venituri impozabile, nefiind supuse obligației declarării, precizează luni ANAF.

"În cadrul fiecărei categorii de venituri, sunt prevăzute obligațiile declarative ale veniturilor impozabile. Astfel, cum este prevăzut la art. 64, cota de impozit de 10% se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie, făcând excepție cotele de impozit prevăzute expres pentru categoriile de venituri cuprinse în titlul IV.

ADVERTISING

Totodată, la art. 62 din același act normativ, sunt enumerate veniturile care sunt neimpozabile, în cazul cărora nu există obligația declarativă din partea contribuabilului. La lit. p) sunt prevăzute sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare și aur de investiții, primite cu titlu de moștenire ori donație. Sursele de fonduri de natura darurilor de nuntă/de botez sunt venituri neimpozabile", potrivit ANAF.

Citește integral pe Observator News

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇