Cum crești o afacere locală: Liderii de business dau startul ScaleOut 4x10, un program special croit pentru antreprenorii din fiecare colț al țării

Cum crești o afacere locală: Liderii de business dau startul ScaleOut 4x10, un program special croit pentru antreprenorii din fiecare colț al țării

Zeci de afaceri românești primesc sprijin de la liderii din business pentru a crește exponențial, începând din această primăvară.

Fie că visează la o creștere accelerată sau, din contră, o creștere lentă dar eficientă, antreprenorii cu o  cifră de afaceri de peste 1 milion de euro și  ambiții de creștere la nivel național și regional se pot înscrie acum pentru a fi selectați în ScaleOut 4×10, un program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank, care începe pe 26 aprilie cu un eveniment în centrul țării. 

ADVERTISING

Pentru început, companiile vor fi alese din regiunile Centru, Nord-Vest, Nord-Est și Sud-Est. 

Apoi, RBL și ING vor fi alături de antreprenori pe întreg procesul de creștere, de la realizarea planului de extindere, până la implementarea acestuia.

„Ne dorim ca prin ScaleOut 4X10 să ajungem în întreaga țară la cât mai mulți antreprenori.

În prima fază, mergem cu expertiza noastră în patru regiuni economice ale țării, iar apoi, în urma primelor rezultate de scalare obținute, vom face pașii următori și vom ajunge la un număr și mai mare de antreprenori.

ADVERTISING

Suntem foarte încrezători în noul program lansat la nivel național, prin care implicăm mentorii și liderii de business din comunitatea noastră și punem la dispoziție know-how-ul acumulat de RBL. Scalarea și internaționalizarea afacerilor românești sunt două dintre pârghiile prin care facem România o țară mai dezvoltată economic”, a declarat Dragoș Petrescu, președintele RBL.

Sub umbrela ScaleOut 4x10, mentorii programului vor pune la dispoziție antreprenorilor din țară patru modele de scalare identificate în practică și testate cu succes prin programele de educație implementate în ultimii ani: Bootstrapping, Slow Scaling, Fast Scaling și Blitzscaling.

ADVERTISING

Bootstrapping este o strategie care prioritizează creșterea organică prin utilizarea resurselor interne ale companiei.

Slow Scaling reprezintă o strategie similară, diferența principală fiind că firmele care aleg să se extindă în acest ritm pot accesa finanțare externă pentru a-și consolida creșterea locală și regională.

Fast scaling (scalarea rapidă) reprezintă un mod de creștere implementat de companiile care atrag o finanțare din partea unui fond de investiții.

Blitzscaling, un mod de scalare implementat și de firmele românești, este un proces prin care o firmă crește accelerat într-o perioadă scurtă de timp.

Parcursul antreprenorilor în ScaleOut 4x10

Programul începe în fiecare regiune selectată printr-un eveniment de comunitate în care sunt prezentate studii de caz, bune practici și modele de business de succes.

Primul eveniment ScaleOut, dedicat antreprenorilor și managerilor din Regiunea Centru (județele Mureș, Brașov, Covasna, Mureș, Harghita, Alba), va avea loc în orașul Târgu-Mureș în data de 26 aprilie 2023, în urma căruia 10 dintre firmele înscrise vor fi acceptate în programul ScaleOut.

Ca beneficiari ai programului de scalare ScaleOut 4X10, antreprenorii vor avea acces la mentori și experți, locali și internaționali. Aceștia își vor implementa noul plan de business pentru creșterea afacerii la nivel național și regional, prin activități noi de internaționalizare.

Următoarele trei evenimente de lansare a programului dedicat business-urilor din Regiunile Nord-Vest, Nord-Est și Sud-Est vor avea loc în Oradea, Suceava și Constanța.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇