Salata tradiţională cu icre de crap a devenit produs românesc recunoscut şi protejat în UE

Salata tradiţională cu icre de crap a devenit produs românesc recunoscut şi protejat în UE
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

„Salată tradițională cu icre de crap” a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni specialitate tradițională garantată în Uniunea Europeană.

”„Salata tradițională cu icre de crap” este un produs obținut din: icre de crap sărate, icre sărate de pește de apă dulce, ulei de floarea soarelui, apă carbogazificată și zeamă de lămâie. Există în două variante, cu sau fără ceapă fiartă.

Este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt cele utilizate în mod tradițional. Această denumire nouă se va alătura celor 65 de specialități tradiționale garantate deja protejate”, transmite Comisia Europeană.

ADVERTISING

Specialitatea tradițională garantată (STG) evidențiază aspectele tradiționale, cum ar fi modul în care produsul este fabricat sau compoziția sa, fără a-l lega de o anumită zonă geografică. Denumirea unui produs înregistrat ca STG îl protejează împotriva falsificării și utilizării abuzive.

Recent, și „salata cu icre de știucă de Tulcea" a primit aprobarea Comisiei pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată (IGP).

Alte produse românești protejate în Uniunea Europeană sunt:

  • Telemeaua de Sibiu
  • Cârnații de Pleșcoi
  • Scrumbia de Dunăre afumată
  • Novacul afumat din Țara Bârsei
  • Telemeaua de Ibănești
  • Salamul de Sibiu
  • Magiunul de prune de Topoloveni
  • Cașcavalul de Săveni

️???? „Salată tradițională cu icre de crap" ???????? a primit aprobarea Comisiei Europene ???????? pentru a deveni specialitate...

Publicată de Comisia Europeană în România pe Joi, 30 septembrie 2021

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇