Romarm are conducere interimară, iar directorul Țuțu e încă în concediu, deși nu are restricții de la Parchet pentru a ocupa funcția

Romarm are conducere interimară, iar directorul Țuțu e încă în concediu, deși nu are restricții de la Parchet pentru a ocupa funcția

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a precizat marţi că activitatea Romarm continuă, iar compania funcţionează cu o conducere interimară, în timp ce fostul director este cercetat de DNA.

Despre Gabriel Ţuţu, ministrul a spus că încă nu s-a întors în activitate, fiind în continuare în concediu.

Parchetul a clarificat statutul juridic şi care sunt restricţiile de desfăşurare a activităţii, iar din această scrisoare nu reiese că Ţuţu ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are.

”Activitatea Romarm continuă. Am solicitat Parchetului General clarificări privind statutul juridic, am primit aceste clarificări. Compania Romarm funcţionează cu o conducere interimară. Doamna director economic are mandat să reprezinte societatea. Consiliul de Administraţie a luat act de răspunsul Parchetului privindu-l pe domnul Ţuţu. Nu s-a întors în activitate, este în continuare în concediu, dar activitatea Romarm continuă”, a spus ministrul Spătaru, marţi dimineaţă, într-o conferinţă de presă. 

ADVERTISING

Parchetul a clarificat restricţiile de desfăşurare a activităţii pentru Gabriel Ţuţu.

”Din această scrisoare nu reiese că ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are, dar noi ne-am asigurat că activitatea Romarm să continue prin această conducere interimară. (..) Domnul Ţuţu nu e prezent în cadrul companiei. I-au fost puse în vedere anumite restricţii”, a spus ministrul. 

Pe de altă parte, Ministerul Economiei a demarat procedurile pentru selecţia CA şi a DG pentru Romarm. ”O vom face cu prioritate. Am demarat aceste proceduri. O estimare, cred că undeva în jur de trei luni de zile”, a precizat el. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Gabriel Ţuţu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată, fals intelectual în legătură cu achiziţii de maşini de fabricare a măştilor sanitare şi de măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.

Tribunalul Bucureşti a decis plasarea sub control judiciar a lui Alexandru Piţurcă şi a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, în dosarul instrumentat de DNA. Instanţa a respins astfel cererea de arestare preventivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇